Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahabe-İ Kİramin Kurana Saygisi...

Sahabe-İ Kİramin Kurana Saygisi...
0
55

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Sahabeİ Kİramin Kurana Saygisi ABBAD B BİŞR(ra) Bir savaş esnasında Abbad b Bişr ile Ammar (r Anhuma) sırayla nöbet tutmaktadır Bir nöbet esnasında Abbad b Bişr düşman oklarına maruz kaldığı halde namaza devam eder Bu sırada uyumakta olan arkadaşı Ammar fakat onun yere yıkılmasıyla uyanır ve: “ neden birincil ok atıldığında beni uyandırmadın? der Abbad: “ okumakta olduğum Kehf suresini kesmek istemedim ALLAH a yemin ederim ki, Rasulallah’ın bana emrettiğini kaybetmek korkum olmasaydı canımın kesilmesini onun kesilmesinden daha fazla severdimder HZ ALİ(ra) Hz Ali (ra) ayağına saplanan bir ok için “ ben namaza durayım siz de onu çıkarın Diyordu Tabi ancak namazda okuduğu Kuran ile Allah huzurunda olduğu muhasebesi onun başka bir şey düşünmesine fırsat vermiyordu  

Similar threads

Sahabelerin Namazı Fudayl bin İyâz radıyallahü anh şöyle anlatır: Ashabı Kiram (Allah onlardan razı olsun), sabaha girdikler zaman saçları düzensiz, renkleri sararmış bir şekilde bulunurlardı Geceyi secde edici, rükû edici olarak geçirirlerdi Bazen uzun müddet kıyamda kalırlar, bazen de uzun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
Rasulullah (sav)’in Namazı: Hz Ali (ra) şöyle anlatır: “ Bedir harbinde Rasulullah’ın bir ağaç altında ağlayarak namaz kıldığını gördüm Hatta öylece sabahladı “ (Fezaili A’mal, 299 ) Bu ağlayış halinin yanında Alemlerin Efendisi Hz Muhammed Mustafa (sav) ‘in göğsünden namaz esnasında zaman...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Soru 1 : Peygamber Efendimiz (sav)’i hayatında, müslüman olarak görüp ve müslüman olarak vefat eden mübarek insanlara ne ad verilir? Cevap : Sahabe Soru 2 : Tabiin kime denir? Cevap : Sahabeleri gören kimseye tabiin denir Soru 3 : Tebeut Tabiin kimlere denir? Cevap : Tabiini gören...
Cevaplar
0
Görüntüleme
103
namazda huşu nedir huşu ile namaz kılmak Namazda huşu ve tefekkur namazda kalp huzuru huşu Namaz hUşu ve hudU ile kılınmalıdır HUşu namazın sırrı ve ruhudur Kur'anı Kerimde; Allah'ın huzurunda tam hUşu ve hudU ile durunbuyurulmaktadır (Bakara, 238) Bazı alimler hudU zahiri eğilmek, hUşu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
Ehli Beyt ile ilgili ayetler Kur'an da ehli beyt Ehli Beyt ile ilgili ondan fazla ayeti kerime bulunmaktadır 1) Allahu teala Peygamber Efendimizin hanımlarına hitaben: Evlerinizde oturun, eski cahiliye adetinde olduğu gibi acılıp sacılmayın Namazı kılın, zekatı verin, Allah'a ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
112
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt