iltasyazilim
FD Üye
Şahane Beşamel Soslu Kabak Musakka ( Tost Makinesinde Kızartarak ) Tarifi İçin Malzemeler
*3 adet büyük boy kabak
*Tuz
*12 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
Kıymalı Harcı İçin;
*300350 gr kadar kıyma
*34 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 adet soğan
*23 diş sarımsak
*23 adet yeşilbiber
*34 büyük kaşık kışlık menemen sos ( harcı karıştırdığımız büyük kaşıkla )
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt ( beşamel sos bekleyip katılaşırsa biraz daha ekleyebilirsiniz )
*Tuz
*Karabiber
Üzeri İçin;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Şahane Beşamel Soslu Kabak Musakka ( Tost Makinesinde Kızartarak ) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve pratik bir kabak musakka tarifi ? paylaşmak istiyorum sizlerle, tost makinesinde kızartarak yaptım muhteşem lezzette bir yemek oldu, kabak sevenler bu tarifi mutlaka denemeli ???????????????????????????
1
*Gelelim tarife, ben kabakların kabuğunu soymuyorum ama isteyen kabuğunu soyarak kullanabilir, kabakları yıkayıp ince ince dilimliyoruz ve üzerine biraz tuz serpip çok azda zeytinyağı gezdirerek tost makinasında kızartıyoruz
*Kıyma sosu için, tavaya zeytinyağı ve yemeklik doğradığmız soğanı koyarak ocağa alıyoruz ve yağ tamamen kızıp soğanlar hafif pişmeye başlayınca üzerine kıymayı ekleyerek karıştırıyoruz ve üzerine çok az su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kıymayı pişmeye bırakıyoruz
*Kıyma suyunu çekmek üzereyken ince ince doğradığmız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz ve üzerine küçük küçük doğradığmız yeşilbiberleri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip biraz daha pişirdikten sonra ( yeşilbiber yumuşayıncaya kadar ) üzerine kışlık menemen sosundan 4 büyük kaşık ( harcı karıştırdığımız büyük kaşıkla ) ve doğradığmız maydanozu ekleyip biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz
*Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağını koyarak ocağa alıyoruz, tereyağı eriyince üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavuruyoruz ve üzerine soğuk sütü ekleyip yine sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve karabiber ekleyerek 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
*Uygun bir fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayarak tost makinesinde kızarttığımız kabakların yarısını diziyoruz
*Üzerine kıymalı harcın yarısını döküp yayıyoruz, üzerine tekrar kalan kabakları dizip kıymalı harcın kalan yarısını döküp yayıyoruz
*Üzerine beşamel sosu dökerek 190200 derecede ısıttığımız fırında 10 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz
*Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serperek yine fırına atıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Kızaran yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendikten sonra dilimleyerek yanında pilavla servis ediyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???????????????????????????
*3 adet büyük boy kabak
*Tuz
*12 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
Kıymalı Harcı İçin;
*300350 gr kadar kıyma
*34 yemek kaşığı kadar zeytinyağı yada sıvı yağ
*1 adet soğan
*23 diş sarımsak
*23 adet yeşilbiber
*34 büyük kaşık kışlık menemen sos ( harcı karıştırdığımız büyük kaşıkla )
*Bir tutam maydanoz
*Tuz
*Pulbiber
*Karabiber
Beşamel Sos İçin;
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı un
*2 su bardağı süt ( beşamel sos bekleyip katılaşırsa biraz daha ekleyebilirsiniz )
*Tuz
*Karabiber
Üzeri İçin;
*Rendelenmiş kaşar peyniri
Şahane Beşamel Soslu Kabak Musakka ( Tost Makinesinde Kızartarak ) Tarifi Yapılışı Çok lezzetli ve pratik bir kabak musakka tarifi ? paylaşmak istiyorum sizlerle, tost makinesinde kızartarak yaptım muhteşem lezzette bir yemek oldu, kabak sevenler bu tarifi mutlaka denemeli ???????????????????????????
1
*Gelelim tarife, ben kabakların kabuğunu soymuyorum ama isteyen kabuğunu soyarak kullanabilir, kabakları yıkayıp ince ince dilimliyoruz ve üzerine biraz tuz serpip çok azda zeytinyağı gezdirerek tost makinasında kızartıyoruz
*Kıyma sosu için, tavaya zeytinyağı ve yemeklik doğradığmız soğanı koyarak ocağa alıyoruz ve yağ tamamen kızıp soğanlar hafif pişmeye başlayınca üzerine kıymayı ekleyerek karıştırıyoruz ve üzerine çok az su ekleyerek suyunu çekinceye kadar kıymayı pişmeye bırakıyoruz
*Kıyma suyunu çekmek üzereyken ince ince doğradığmız sarımsağı ekleyip karıştırıyoruz ve üzerine küçük küçük doğradığmız yeşilbiberleri, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyip biraz daha pişirdikten sonra ( yeşilbiber yumuşayıncaya kadar ) üzerine kışlık menemen sosundan 4 büyük kaşık ( harcı karıştırdığımız büyük kaşıkla ) ve doğradığmız maydanozu ekleyip biraz daha pişirdikten sonra ocaktan alıyoruz
*Beşamel sos için uygun bir tencereye tereyağını koyarak ocağa alıyoruz, tereyağı eriyince üzerine unu ekleyip sürekli karıştırarak birkaç dakika kavuruyoruz ve üzerine soğuk sütü ekleyip yine sürekli karıştırarak kaynayıncaya kadar pişiriyoruz, kaynamaya başlayınca üzerine tuz ve karabiber ekleyerek 12 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz
*Uygun bir fırın kabını çok az tereyağı ile yağlayarak tost makinesinde kızarttığımız kabakların yarısını diziyoruz
*Üzerine kıymalı harcın yarısını döküp yayıyoruz, üzerine tekrar kalan kabakları dizip kıymalı harcın kalan yarısını döküp yayıyoruz
*Üzerine beşamel sosu dökerek 190200 derecede ısıttığımız fırında 10 dakika kadar pişirip fırından alıyoruz
*Üzerine rendelediğimiz kaşar peynirini serperek yine fırına atıyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz
*Kızaran yemeğimizi fırından alıp biraz dinlendikten sonra dilimleyerek yanında pilavla servis ediyoruz
Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ???????????????????????????