iltasyazilim
FD Üye
Şahane Tadıyla Dolma Tarifi İçin Malzemeler
*2 tane patlıcan (Ortadan 2 ye bölün)
*2 tane kabak (Kabuğunu kazıyarak soyun 2 ye bölün )
*6 tane dolmalık biber
İç harcı için;
*3 su bardağı kadar pirinç
*1 büyük boy soğan
*2 domates ( Kabukları soyulacak )
*7 tane biber ( Kapya, sivri biber karışık )
*3 yemek kaşığı salça ( Öncü salça )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, kara biber, pul biber
*Kimyon (Bütün güzel tadının sebebi kimyon aramızda kalsın )
Suyu için;
*Sumak, tuz
*Su (Dolmaların üstüne çıkacak kadar)
Şahane Tadıyla Dolma Tarifi Yapılışı Sebzeleri oyacak yardımıyla dikkatlice oyduktan sonra içini dışını temizce yıkayın
İç harcını hazırlamaya başlayın
Pirincin nişastası gidene kadar yıkayın
Sebzeleri küçük küçük el de doğrayın
Yağını, tuzunu, baharatlarını, salçasını ekleyin karıştırın
Pirinç süzüldükten sonra sebze karışımına ekleyip güzelce karıştırın
Suyu kaynatın
Kaynayınca altını kapatın Sumağını ve azcık tuzu ekleyin bi kenar da beklemeye bırakın
Dolmaları doldurun
Dilerseniz birbirine geçirerek
dilerseniz de yaprakla kapatın sebzelerin ağzını
İç harcınız artarsa yaprakta sarabilirsiniz
Pişireceginiz tencereye dizin
Sumak suyunu süzerek dolmaların üzerine ilave edin
İlk 2530 dk yüksek ateşte pişirin
Daha sonra altını kısın yavaş yavaş pişmeye bırakın
Beğeneceğiniz den eminim
afiyet şifa olsun
*2 tane patlıcan (Ortadan 2 ye bölün)
*2 tane kabak (Kabuğunu kazıyarak soyun 2 ye bölün )
*6 tane dolmalık biber
İç harcı için;
*3 su bardağı kadar pirinç
*1 büyük boy soğan
*2 domates ( Kabukları soyulacak )
*7 tane biber ( Kapya, sivri biber karışık )
*3 yemek kaşığı salça ( Öncü salça )
*1 çay bardağı sıvı yağ
*Tuz, kara biber, pul biber
*Kimyon (Bütün güzel tadının sebebi kimyon aramızda kalsın )
Suyu için;
*Sumak, tuz
*Su (Dolmaların üstüne çıkacak kadar)
Şahane Tadıyla Dolma Tarifi Yapılışı Sebzeleri oyacak yardımıyla dikkatlice oyduktan sonra içini dışını temizce yıkayın
İç harcını hazırlamaya başlayın
Pirincin nişastası gidene kadar yıkayın
Sebzeleri küçük küçük el de doğrayın
Yağını, tuzunu, baharatlarını, salçasını ekleyin karıştırın
Pirinç süzüldükten sonra sebze karışımına ekleyip güzelce karıştırın
Suyu kaynatın
Kaynayınca altını kapatın Sumağını ve azcık tuzu ekleyin bi kenar da beklemeye bırakın
Dolmaları doldurun
Dilerseniz birbirine geçirerek
dilerseniz de yaprakla kapatın sebzelerin ağzını
İç harcınız artarsa yaprakta sarabilirsiniz
Pişireceginiz tencereye dizin
Sumak suyunu süzerek dolmaların üzerine ilave edin
İlk 2530 dk yüksek ateşte pişirin
Daha sonra altını kısın yavaş yavaş pişmeye bırakın
Beğeneceğiniz den eminim
afiyet şifa olsun