Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

şahmaranın hikayesi

şahmaranın hikayesi
0
101

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Efsaneye gore Şahmaran yuzlerce yıl once Tarsus'ta yaşayan yılan vucutlu kadın başlı bir kahraman Bahcesinde insanoğlunu cezbedecek her turlu yiyecek ve ziynet eşyası bulunan Şahmaran kimsenin bilmediği bir yerde insanoğlundan uzakta yerin altında yaşamış, ta ki insanoğlu Camsab tarafından bulunana kadar

Yoksul bir ailenin oğlu olan Camsab bir gun ormanda bir kuyu dolusu bal bulmuş Balı cıkarmak uzere kuyuya inen Camsab'ı, butun balı yukarı ceken arkadaşları ac gozlulukleri yuzunden kuyuda bırakmış Yalnız başına feryat eden Camsab tam da umidini kesmişken topraktan iğne deliği buyukluğunde ışık sızdığını farketmiş

Cebindeki bıcak ile ışığın geldiği deliği buyuten Camsab, omrunde gormediği kadar guzel bir bahceye girmiş Bu bahcede dunyada eşi benzeri olmayan cicekler, ortasında bir havuz ve cevresinde oturaklar ile bir yığın yılan bulunuyormuş Havuzun başındaki taht uzerinde insan başlı, sut beyaz vucutlu bir yılan Camsab'a kendi diliyle hitap etmiş; 'Hoşgeldin insanoğlu, cevrendekilerden korkma sen bizim misafirimizsin'

Şahmaran Camsab'a turlu turlu yiyecekler ikram edip kendi ulkesine nasıl ve neden geldiğini sormuş Camsab hikayesini uzun uzun anlatmış Camsab'ı dinleyen Şahmaran başını sallayıp 'İnsanoğlu nankordur, hilekardır Kucucuk menfaatleri karşısında muazzam zararlarına razı olur' demiş

Şahmaran'ın guvenini kazanan Camsab uzun yıllar bu bahcede yaşamış Yıllar sonra bir gun Şahmaran'a yaklaşan Camsab, ailesini cok ozlediğini soyleyip 'Nolur beni aileme kavuştur' diye yalvarmış Bunun uzerine Şahmaran kendisini salıvereceğini, ancak yerini kimseye soylemeyeceğine ve asla hamama girmeyeceğine dair soz vermesini istemiş Cunku Şahmaran'la karşılaşan her kim olursa hamama gittiğinde vucudu pullarla kaplanırmış Şahmaran'a soz verip ailesine kavuşan Camsab uzun yıllar verdiği sozde durarak Şahmaran'ın yerini kimseye soylememiş ve hic hamama gitmemiş

Derken bir gun Camsab'ın yaşadığı ulkenin hukumdarı Keyhusrev hastalanmış Vezir, hastalığın caresinin Şahmaran'ın etini yemek olduğunu soylemiş ve herkesin hamama getirilmesini istemiş Onceleri direnen sonra zorla hamama goturulen Camsab'ın vucudu hamama girince pullarla kaplanmış Sonunda da yapılan işkenceye dayanamayarak canını kurtarmak icin kuyuyu gostermiş Hemen kuyunun başına gidilmiş ve Şahmaran dışarı cıkarılmış Camsab'ı goren Şahmaran 'İşte Camsab nihayet kanıma girdin Ben insanoğluna itimat edilmeyeceğini biliyordum Fakat ne care ki yine aldandım' demiş Olume giderken de Camsab'a 'Beni toprak canakta kaynatıp ilk suyumu sana icirecekler sakın icme zehirlidir İkinci suyumu ic govdemi de hukumdara yedir' demiş Şahmaran'ın soylediklerini harfiyen yerine getiren Camsab ilk suyu vezire icirip ikincisini kendisi icmiş Etini de hukumdara yedirmiş Vezir olmuş hukumdar da kısa surede iyileşip Camsab'ı veziri yapmış

Efsaneye gore Şahmaran'ın oldurulduğunu yılanlar bilmemekte Tarsus'un Şahmaran'ın oldurulduğunu oğrenen yılanlar tarafından basılacağı rivayet edilir

858,497Konular
982,009Mesajlar
29,995Kullanıcılar
AcestreamingSon üye
Üst Alt