Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahte Acem Pilavı

Sahte Acem Pilavı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sahte Acem Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı bezelye
*1 adet İnce doğranmış havuç
*2 adet orta boy İnce doğranmış soğan
*2 su bardağı pirinç
*4 bardak su
*Yarım çay bardağı Şehriye
*Yarım paket tavuk bulyon
*Bir tutam tuz

Sahte Acem Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle pirinçler iyice yıkanarak kaynar suda bekletilir Bezelye ve ince doğranmış havuçlar suda haşlanır Ayrı bir tavada şehriyeler az yağda kızartılır Pilavın pişeceği teflon tencerede ince doğranmış soğanlar tereyağı eklenerek kızartılır 15 dk kaynar suda bekleyen pirinçler süzülüp içerisine kızartılan şehriyeler ve tavuk suyu ilave edilir (Ben kendi hazırladığım 1 su bardağı tavuk suyunu kullandım )Haşlanan bezelye ve havuçlar kavrulmuş soğanın üzerine eklenir Üzeri kapanacak şekilde düzleştirilir Hazırlanan pirinç ve Şehriye karışımı bezelyelerin üzerini kaplayacak şekilde tencereye dökülür En son 3 su bardağı kaynar su eklenir (Toz tavuk bulyon kullanırsanız 4 su bardağı kaynar su kullanmalısınız) Tencerenin kapağı kapatılarak 5dk yüksek ateşte 5 dk kısık ateşte olmak üzere toplam 10 dk ocakta tutulur Ocak kapatılır Kapak ve tencere arasına gazete koyularak 15 dk dinlendirilir Büyük bir tabağa ters çevrilerek servise hazır hale getirilir Afiyet olsun
 
858,497Konular
981,950Mesajlar
29,947Kullanıcılar
Pelin06432Son üye
Üst Alt