Sahte Bal Nasıl Anlaşılır
Sahte Balı Nasıl Anlarız
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gercektir
Balın kesafeti (yoğunluğu) cok, akışkanlığı surekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Cicek balı hızlı, cam balı ise daha yavaş akar
Gercek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gosteriyor Sabit kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uc kısımını daldırın sonra parmağınıza surun renkli olarak cıkıyorsa bal karışıktır cıkmıyorsa hakiki baldır Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır Sahte balın rengi biraz daha acıktır, normal balın kokusu yoktur Normal balın kıvamı biraz daha katıdır Balı kaşıkla alıp yere doktuğunde sahte bal uzayıp resmen orumcek ağı gibi havada ucar Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması icin guneşe cıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kafidir Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran cok daha fala keskindir Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz gercek baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit copu veya kağıt uzerinde cızırdayarak yanar Bir sene once satın almış olduğumuz bal, bugun halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kac ay icinde kristalize olurmuş (Bu sure balınceşidine gore değişir) vay bu şekerleme yaptı, kandırıldımdemeden biraz duşunmeliymişiz (dikkat kristalize olan gercek bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar)
alıntı
Sahte Balı Nasıl Anlarız
Bal buzdolabında şekerleniyorsa gercektir
Balın kesafeti (yoğunluğu) cok, akışkanlığı surekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir Cicek balı hızlı, cam balı ise daha yavaş akar
Gercek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gosteriyor Sabit kalem (kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan) alın bala uc kısımını daldırın sonra parmağınıza surun renkli olarak cıkıyorsa bal karışıktır cıkmıyorsa hakiki baldır Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır Sahte balın rengi biraz daha acıktır, normal balın kokusu yoktur Normal balın kıvamı biraz daha katıdır Balı kaşıkla alıp yere doktuğunde sahte bal uzayıp resmen orumcek ağı gibi havada ucar Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması icin guneşe cıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kafidir Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran cok daha fala keskindir Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz gercek baldır Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit copu veya kağıt uzerinde cızırdayarak yanar Bir sene once satın almış olduğumuz bal, bugun halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş zira, bal dediğin, bir kac ay icinde kristalize olurmuş (Bu sure balınceşidine gore değişir) vay bu şekerleme yaptı, kandırıldımdemeden biraz duşunmeliymişiz (dikkat kristalize olan gercek bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar)
alıntı