Sahur Menüleri PERŞEMBE sahur menüleri, yemekleri, peşembe menüsü, ne pişirsem, ne yesem hakkında bilgiler sahur yemeklerine devam ediyoruz melekler işte perşembe günü menüsü Sahur Menüsü Perşembe lorlu börek kıymalı yumurta kuru kaysı kompostosu Lorlu Börek 1548704816 1548704816 sahurmenuleripersembe5c4f5c3862f7csahurmenuleripersembe5c4f5c3862f7c sahurmenuleripersembe5c4f5c3862f7c Malzemeler: 4 adet yufka 1 adet yumurta 1–1,5 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ isteğe kadar tuz (peyniriniz tuzsuzsa) id İç malzemesi için: 250 gr lor peyniri Maydanoz Yapılışı: Maydanozları yıkayın ve ince ince kıyın Lor peynirini geniş bir tabağa alıp kıydığınız maydanozlarla karıştırın Fırın tepsisine pişirme kâğıdı yayınlama ve üstüne 1 adet yufkayı kenarları tepsiden taşacak şekilde serin Kalan yufkaları elinizde 3–4 parçaya ayırın, 1 kat döşenecek şekilde birleştirin Yumurta, yoğurt ve sıvıyağ tamamen çırpın, yufkanın üzerini kaplayacak şekilde fırça veya kaşık yardımı ile sürün Her koyduğunuz yufka katına, yoğurtlu sos sürün ve lorlu karşımdan serpin En son kısma gelince en altta kalan geniş yufkayı böreğin üzerine düzgünce kapatın Kalan sostan üzerine sürün ve çörek otu serpin180 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana değin pişirin Kıymalı Yumurta 1548704816 1548704816 sahurmenuleripersembe5c4f5c386bd7csahurmenuleripersembe5c4f5c386bd7c sahurmenuleripersembe5c4f5c386bd7c Malzemeler 1 büyük soğan 250300 gr kıyma 4 yumurta karabiber tuz Yapılışı: Soğanları küp küp doğruyoruz tavada 12 yemek kaşığı akışkan yağ ile pembeleşene değin kavuruyoruz Kıymaları ekliyoruz Tüm malzeme piştikten daha sonra yumurtaları kırıp, bol karabiber ve tuzu ekleyip dağıtmadan pişmeye bırakıyoruz KURU KAYISI KOMPOSTOSU 1548704816 1548704816 sahurmenuleripersembe5c4f5c38c290asahurmenuleripersembe5c4f5c38c290a sahurmenuleripersembe5c4f5c38c290a 30 adet kayısı 5 kadeh su 20 adet kesmeşeker Bir kap içinde gayet iyi yıkanmış, temizlenmiş kayısılar beş bardak su ile pişirilir 20 kesmeşeker katılarak beş dakika kaynatılır ve ateşten alınır Not: Kayısı beş kadeh su ile akşamdan ıslatılır sabahleyin pişirilir ve bu suretle daha leziz olur
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.