Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahura kalkmak

Sahura kalkmak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Sahura kalkmamak günah değildir Ancak sahura kalkmak çok sevabdır Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmalıdır!

Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:

(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır) Buharî

(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza yardımcı olun!) Beyhekî

(Sahur yemeğine kalkmak, Allahın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) Nesâî

(Yedikleri helal olmak şartı ile hesaba çekilmeyecek üç kişi; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır) Nesâî

(Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkın!) İbni Hibban

(Elbette sahur yemeği mübarektir) İHibban

(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin! Çünkü onda bereket vardır) Deylemî

(Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir) Ebu Dâvud

(Sahurda hurma yemek ne güzeldir Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder) Taberânî

(Sahurun tamamı berekettir Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler) İAhmed

Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları magfiret eder, melekler de onlar için duâ eder

Similar threads

Seher vakti ve sahur Sual: Seher vaktinin önemi nedir ve nasıl hesaplanır? CEVAP Seher vakti gecenin son altıda biridir Yani güneşin batışından imsak vaktine kadar olan zamanın son altıda biridir Mesela akşam 1730’da, imsak da 530’da oluyorsa, gecenin tamamı 12 saat demektir Bunun altıda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
67
Sahura kalkmanın önemi Sual: Sahura kalkmadan oruç yetişmek günah mı? CEVAP Sahura kalkmadan oruç tutmakta mahzur yoktur Yani günah değildir Ama sahura kalkmak fazla sevaptır Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmalıdır! Hadisi şeriflerde buyuruldu oysa: (Sahura kalkın, sahurda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
93
Sahura kalkmanın onemi Sual: Sahura kalkmadan oruc tutmak gunah mı? CEVAP Sahura kalkmadan oruc tutmakta mahzur yoktur Yani gunah değildir Ancak sahura kalkmak cok sevaptır Bir yudum su icmek icin de olsa, sahura kalkmalıdır! Hadisi şeriflerde buyuruldu ki: (Sahura kalkın, sahurda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
149
Teheccüd, seher vakti ve sahur! sahur sahur, iftar vakti, ramazan hakkında bilgiler, daha fazlası için yazımıza buyrun arkadaşlar 1549028553 1549028553 teheccudsehervaktivesahur5c544cce2cf4eteheccudsehervaktivesahur5c544cce2cf4e teheccudsehervaktivesahur5c544cce2cf4e Teheccüd, seher...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Sahura kalkmadan oruc tutmakta mahzur var midir? sahura kalkmadan oruç tutulurmu Her ramazan ayında gündeme gelen soru sahura kalkmadan oruç yakalamak günahmıdır? İşte bu sorunun cevabı 1549028468 1549028468...
Cevaplar
0
Görüntüleme
81
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt