iltasyazilim
FD Üye
Sahura kalkmamak günah değildir Ancak sahura kalkmak çok sevabdır Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmalıdır!
Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır) Buharî
(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza yardımcı olun!) Beyhekî
(Sahur yemeğine kalkmak, Allahın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) Nesâî
(Yedikleri helal olmak şartı ile hesaba çekilmeyecek üç kişi; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır) Nesâî
(Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkın!) İbni Hibban
(Elbette sahur yemeği mübarektir) İHibban
(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin! Çünkü onda bereket vardır) Deylemî
(Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir) Ebu Dâvud
(Sahurda hurma yemek ne güzeldir Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder) Taberânî
(Sahurun tamamı berekettir Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler) İAhmed
Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları magfiret eder, melekler de onlar için duâ eder
Hadisi şeriflerde buyuruldu ki:
(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır) Buharî
(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza yardımcı olun!) Beyhekî
(Sahur yemeğine kalkmak, Allahın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) Nesâî
(Yedikleri helal olmak şartı ile hesaba çekilmeyecek üç kişi; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır) Nesâî
(Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkın!) İbni Hibban
(Elbette sahur yemeği mübarektir) İHibban
(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin! Çünkü onda bereket vardır) Deylemî
(Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir) Ebu Dâvud
(Sahurda hurma yemek ne güzeldir Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder) Taberânî
(Sahurun tamamı berekettir Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selam ederler) İAhmed
Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları magfiret eder, melekler de onlar için duâ eder