iltasyazilim
FD Üye
Sahura kalkmanın önemi
Sual: Sahura kalkmadan oruç yetişmek günah mı?
CEVAP
Sahura kalkmadan oruç tutmakta mahzur yoktur Yani günah değildir Ama sahura kalkmak fazla sevaptır Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmalıdır!
Hadisi şeriflerde buyuruldu oysa:
(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır) Buhari
(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza muavin olun!) Beyheki
(Sahur yemeğine kalkmak, Allahü teâlânın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) Nesai
(Yedikleri helal olmak şartı ile hesaba çekilmeyecek üç birey; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır) Nesai
(Kesinlikle sahur yemeği mübarektir) İbni Hibban
(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin! Çünkü onda bolluk vardır) Deylemi
(Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir) Ebu Davud
(Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder) Taberani
(Sahur yemeği mübarektir Sahurun tamamı berekettir Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selamlama ederler) İAhmed
(Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder)
*
Sual: Sahura kalkmadan oruç yetişmek günah mı?
CEVAP
Sahura kalkmadan oruç tutmakta mahzur yoktur Yani günah değildir Ama sahura kalkmak fazla sevaptır Bir yudum su içmek için de olsa, sahura kalkmalıdır!
Hadisi şeriflerde buyuruldu oysa:
(Sahura kalkın, sahurda bereket vardır) Buhari
(Sahurda yemek yiyerek, oruç tutmanıza muavin olun!) Beyheki
(Sahur yemeğine kalkmak, Allahü teâlânın size bağışladığı berekettir, bunu kaçırmayın!) Nesai
(Yedikleri helal olmak şartı ile hesaba çekilmeyecek üç birey; oruçlu, sahur yemeği yiyen ve Allah yolunda nöbet tutandır) Nesai
(Kesinlikle sahur yemeği mübarektir) İbni Hibban
(Bir lokma olsa da sahur yemeği yiyin! Çünkü onda bolluk vardır) Deylemi
(Müminin sahurunun hurma ile olması ne güzeldir) Ebu Davud
(Allahü teâlâ, sahura kalkanlara rahmet eder) Taberani
(Sahur yemeği mübarektir Sahurun tamamı berekettir Bir yudum su için de olsa sahura kalkın! Allahü teâlâ ve melekleri, sahura kalkanlara salât ve selamlama ederler) İAhmed
(Yani Allahü teâlâ, sahura kalkanları mağfiret eder, melekler de onlar için dua eder)
*