Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahura Ne Pişirsem

Sahura Ne Pişirsem
0
107

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Sahur Tarifleri



Sahura Ne Yemek Yemek Yapsam




HAM BÖREK

Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
2 su bardağı su
1 nehir kaşığı tuzlu
1 çorba kaşığı sirke
alabildiği dek un

İçine
350 gr kıyma
2 adet soğan
2 adet domates
tuz,karabiber

kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı
Yoğurt,su,tuzlu ve sirkeyi karıştırın Alabildiği kadar un ilavesiyle kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın 15 dakika dinlendirin İçini aranje etmek için soğan ve domatesi rendeleyip, kıyma ve bahartlarla karıştırın Ceviz büyüklüğündeki hamurları servis tabağı büyüklüğünde açıp, iç malzemeden koyup, yarım ay biçiminde kapatıp kenarlarını tırtıklı bir kesiciyle belirli Hamurları kavgalı bol yağda kızartın
Havlu peçete üzerine alın Sıcak servis yapın



ZEYTİNLİ POĞAÇA

Malzemeler:
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta(sarısı üstüne)
1 adet kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Zeytin
Bir Tutam sevgi

Yapılışı:
Sıvıyağ, yoğurt, yumurtanın akını karıştırınElenmiş un ve kabartma tozu eklenir ve ele yapışmayan bir hamur yapınİçine doğranmış zeytinleri ekleyin ve tekrar yoğurunYarım saat hamur dinlendirinİstediğiniz büyüklükte kopartın ve elinizle istediğiniz şekli verin
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizinYumurta sarısı sürün ve susam serpinÖnceden ısıtılmış fırında pişirin
Sıhhat olsun

VİŞNE KOMPOSTOSU

malzemeler:

* 1kg vişne
* 2,5 litre su
* 2 ya da 2,5 su bardağı toz şeker
* yarım limonun suyu

hazırlanması:

1 vişnelerin saplarını kopartıp yıkayın suyunu koyup bir taşım kaynatın

2 şekerini ve limon suyunu ilave edip bir taşım daha kaynatın soğutup kaselere alın bir tutam buz ile servis yapın *
 
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,931Kullanıcılar
yskermjxSon üye
Üst Alt