TOKLUK İCİN SAHURDA NE YEMELİYİZ ??
Ramazan yaz ayına denk geldi Vucut daha cok su isteyecek Bu yuzden sahur cok onemli İşte size Ramazan icin 8 altın kural;
SAHURDA ET YİYİN :
1 Sahur yemeği, kişiyi gun boyunca oruca hazırlayan bir oğundur Bu nedenle sahuru atlamayın
2 Sahurda emilimleri diğer besinlere kıyasla daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yukselten ve diğer besinlere kıyasla daha fazla tokluk hissi oluşturan et, sut, peynir, yoğurt, yumurta gibi besinler veveya bu besinlerden oluşan yemekler tuketin Sebzeli borekler ve meyve de yenebilir
3 Aşırı tuzlu yiyecekler ve icecekler orneğin turşular, tuzlu ayran, ağır tatlılar , borekler gun boyunca kişiyi susatan turde yiyecekler olduğundan sahurda yemeyin Ayrıca mideyi uyarıcı olan cok acılı baharatlı yemeklerden de uzak durun
4 İftarda ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine corbalar, haşlanmışızgara veya fırında pişirilmiş et ya da tavuk veya hindi, sebze yemekleri, bol salata ve meyve tuketin
SUTLU TATLILAR TERCİH EDİN
5 Tatlı olarak daha hafif olduğu icin sutlu ve (sutlac muhallebi) meyveli tatlılar (elma, kabak, ayva tatlısı) tercih edin
6 Vucudun su kaybını su, ayran, komposto, hoşaf ve meyve suları ile giderin
7 Fazla miktarda yiyeceği kısa surede tuketmeyin yavaş yiyin
8 Diyabet, kalp ve damar hastalıkları olanlar ve ilac kullanma zorunluluğu olanlar, mutlaka doktorunuza danışın! Bu durum gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, ağır işte calışanlar icin de gecerlidir
) )
Ramazan yaz ayına denk geldi Vucut daha cok su isteyecek Bu yuzden sahur cok onemli İşte size Ramazan icin 8 altın kural;
SAHURDA ET YİYİN :
1 Sahur yemeği, kişiyi gun boyunca oruca hazırlayan bir oğundur Bu nedenle sahuru atlamayın
2 Sahurda emilimleri diğer besinlere kıyasla daha yavaş olan, kan şekerini daha yavaş yukselten ve diğer besinlere kıyasla daha fazla tokluk hissi oluşturan et, sut, peynir, yoğurt, yumurta gibi besinler veveya bu besinlerden oluşan yemekler tuketin Sebzeli borekler ve meyve de yenebilir
3 Aşırı tuzlu yiyecekler ve icecekler orneğin turşular, tuzlu ayran, ağır tatlılar , borekler gun boyunca kişiyi susatan turde yiyecekler olduğundan sahurda yemeyin Ayrıca mideyi uyarıcı olan cok acılı baharatlı yemeklerden de uzak durun
4 İftarda ağır hamur işi yiyecekler, kızartmalar, baklavalar yerine corbalar, haşlanmışızgara veya fırında pişirilmiş et ya da tavuk veya hindi, sebze yemekleri, bol salata ve meyve tuketin
SUTLU TATLILAR TERCİH EDİN
5 Tatlı olarak daha hafif olduğu icin sutlu ve (sutlac muhallebi) meyveli tatlılar (elma, kabak, ayva tatlısı) tercih edin
6 Vucudun su kaybını su, ayran, komposto, hoşaf ve meyve suları ile giderin
7 Fazla miktarda yiyeceği kısa surede tuketmeyin yavaş yiyin
8 Diyabet, kalp ve damar hastalıkları olanlar ve ilac kullanma zorunluluğu olanlar, mutlaka doktorunuza danışın! Bu durum gebe ve emzikli kadınlar, yaşlılar, ağır işte calışanlar icin de gecerlidir
) )