Sahurda Ne Tur Yemekler Yenmeli
Sahurda Onerilen Yemekler Nelerdir
Sahurda onerilen yemek turleri yağsız ve hafif olanlardırSahurlarda standart bir monuyu uygulamak yerine, vucudunuzun ihtiyaclarına gore ayarlama yapmanız sağlık acısından daha doğru olur
Kahvaltı
İşlenmemiş ve tuzlu olmayan zeytin, kahvaltıda oncelikli olarak tercih edilmeli Yanında kızarmış tam tahıllı organik ekmek, kuruyemiş ve salata tuketebilirsiniz Zeytini, yumurtapeyniryoğurtla beraber tuketmenizde de sakınca yoktur Yumurta, peynir, yoğurt seceneklerinden biri salata ile beraber tuketilebilir
Yemek
Yemekler hafif olmalıdır Zeytinyağlı yemekler tercih edilebilir Sahurdan sonra uyuyacaksanız, sulu gıdalar tuketmek daha iyi bir secim olacaktır
Ceviz Fındık Badem Yiyin
Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı ama yine kişinin ihtiyac duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri icermelidir Yani hem sindirimi kolay hem de tok tutan ozellikte olmalıdır Yağlı tohumlar, besinlerin mideden geciş hızını yavaşlatır ve tokluğun uzamasına neden olur Bu nedenle sahurda ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan belli miktarlarda tuketebilirsiniz
Bu sahur menulerinden herhangi birini iftarda yediklerinize uygun olacak şekilde; arzunuza gore secebilirsiniz Limonlu su+taze sıkılmış sebzemeyve suyusu karışımı veya bal şerbetini her tarifte tuketmeyi de ihmal etmeyin
1 Taze veya kuru meyve+suda bekletilmiş ciğ kuruyemiş
2 1 kase yoğurt+1 corba kaşığı oğutulmuş keten tohumu veya 1 corba kaşığı corek otu
3 Filizlendirilmiş tahıl ve suda bekletilmiş ciğ kuruyemiş takviyeli salata+hafif kızartılmış tam tahıllı organik ekmek+zeytin
4 Filizlendirilmiş hububattan yapılan corba (mercimek ya da maş fasulyesihafif kızartılmış tam tahıllı organik ekmek+zeytin
5 Yumurta veya peynir+zeytin+domatesiber+salatalık+yeşillik+1 avuc ceviz
6 Sebze yemeği+kızartılmış tam tahıllı organik ekmek
Sahurda Onerilen Yemekler Nelerdir
Sahurda onerilen yemek turleri yağsız ve hafif olanlardırSahurlarda standart bir monuyu uygulamak yerine, vucudunuzun ihtiyaclarına gore ayarlama yapmanız sağlık acısından daha doğru olur
Kahvaltı
İşlenmemiş ve tuzlu olmayan zeytin, kahvaltıda oncelikli olarak tercih edilmeli Yanında kızarmış tam tahıllı organik ekmek, kuruyemiş ve salata tuketebilirsiniz Zeytini, yumurtapeyniryoğurtla beraber tuketmenizde de sakınca yoktur Yumurta, peynir, yoğurt seceneklerinden biri salata ile beraber tuketilebilir
Yemek
Yemekler hafif olmalıdır Zeytinyağlı yemekler tercih edilebilir Sahurdan sonra uyuyacaksanız, sulu gıdalar tuketmek daha iyi bir secim olacaktır
Ceviz Fındık Badem Yiyin
Sahur sofrası hafif bir kahvaltı gibi olmalı ama yine kişinin ihtiyac duyduğu karbonhidrat, protein, yağ, vitamin ve mineralleri icermelidir Yani hem sindirimi kolay hem de tok tutan ozellikte olmalıdır Yağlı tohumlar, besinlerin mideden geciş hızını yavaşlatır ve tokluğun uzamasına neden olur Bu nedenle sahurda ceviz, fındık, badem gibi yağlı tohumlardan belli miktarlarda tuketebilirsiniz
Bu sahur menulerinden herhangi birini iftarda yediklerinize uygun olacak şekilde; arzunuza gore secebilirsiniz Limonlu su+taze sıkılmış sebzemeyve suyusu karışımı veya bal şerbetini her tarifte tuketmeyi de ihmal etmeyin
1 Taze veya kuru meyve+suda bekletilmiş ciğ kuruyemiş
2 1 kase yoğurt+1 corba kaşığı oğutulmuş keten tohumu veya 1 corba kaşığı corek otu
3 Filizlendirilmiş tahıl ve suda bekletilmiş ciğ kuruyemiş takviyeli salata+hafif kızartılmış tam tahıllı organik ekmek+zeytin
4 Filizlendirilmiş hububattan yapılan corba (mercimek ya da maş fasulyesihafif kızartılmış tam tahıllı organik ekmek+zeytin
5 Yumurta veya peynir+zeytin+domatesiber+salatalık+yeşillik+1 avuc ceviz
6 Sebze yemeği+kızartılmış tam tahıllı organik ekmek