iltasyazilim
FD Üye
Sahurda Ve İftarda Ne Yemeli, Ne Yememeli
Sıcaklarda Sahur ve İftarda Ne Yemeli
Ilk Olarak sahur ve iftar sofralarınızda bol bol akışkan tüketmelisiniz Mutlaka sahura kalkmalısınız Gün boyu aç kaldıktan sonra iftarda çok pozitif ve ağır yemekler tüketmek bir fazla hastalığa davetiye çıkarabilir
Ramazan ayının yaz mevsimine eşit gelmesi ve sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sağlık durumu açısından bir takım riskleri gündeme getiriyor Oruç tutarken zorlanmamak ve sağlığı gözetmek için bol su ve iftardan sahura değin ara öğünlerde hafif yiyecekler harcamak uzmanların yaptığı en manâlı uyarılar arasında
Sahur Sofralarınızda;
Hurma
Sızma zeytinyağlı, konut yapımı ılık bir çorba
Susuzluğu artırmayacak hafif gıdalar
Yoğurt, salata, tatsız hoşaf
Tatsız çay ve çoğu kez su
Meyve, yeşil çay vb yiyecekler tüketilmesi önerilir
İftar Sofralarınızda
Ilk Olarak yıkanmış üçbeş adet hurma
Sonradan ılık bir çorba
15 dakika aradan sonra başlıca yemek yemek
Yoğurt, salata, tatsız pekmezli veya meyve sulu hoşaf
Dua ve teravihe doğru tatsız dere ve sıkça su
Teravihten daha sonra bol bol su tüketmelisiniz
Ne Yememeli, Ne Yemeli
Beyaz ekmek, reçel ve baklava gibi tatlılar, şekerli akarsu, çeltik olmayan beyaz pirincin pilavı, patates kızartması gibi ürünler, ayrıca oruçlu kimseyi çok çabuk acıktırır, ayrıca de sağlıksızdır
Dere, maden suyu, meyve suyu, gazlı içecekler, kola vs vücudun su ihtiyacını gidermezler böylece, iftar ve sahur arasında asgari 2,5 litre fazla terleyenler ve kilolular için daha fazla su tüketilmeli
Sucuk, salam, sosis, hazırlanmış çorba gibi ürünler Çin tuzu olarak tanıdık MSG içereceğinden susuzluğu artırır ve bağımlılık yaparlar
Şeker, tatlandırıcı ve bunları taşıyan petrokimya ürünü sözde gıdalar, acıkmayı ve susamayı hızlandırırlar
Gazlı içecekler, hazırlanmış meyve suları, kolalar ve dondurmalar bilhassa Ramazanda tüketilmemeliler
Eksik yemek yemek değil, bilakis sağlıksız, niteliksiz ve çok yemek yemek daha artı acıktırır
Soya ve mısırdan meydana gelen tavuk etinden uzaktan durulmalı, kuzu ve keçi eti öncelikli olmalı Fakat eti her gün değil, haftada bir en çok iki defa yemek yemek, daha dinç kalmaya destek eder
Hazır yoğurtlar jelâtin, nişasta, margarin gibi katkılar içerme ihtimali fazla yüksek olan ürünler olup, ev yapımı yoğurtlar tercih dilmeli *
Sıcaklarda Sahur ve İftarda Ne Yemeli
Ilk Olarak sahur ve iftar sofralarınızda bol bol akışkan tüketmelisiniz Mutlaka sahura kalkmalısınız Gün boyu aç kaldıktan sonra iftarda çok pozitif ve ağır yemekler tüketmek bir fazla hastalığa davetiye çıkarabilir
Ramazan ayının yaz mevsimine eşit gelmesi ve sıcaklığın mevsim normallerinin üstünde seyretmesi sağlık durumu açısından bir takım riskleri gündeme getiriyor Oruç tutarken zorlanmamak ve sağlığı gözetmek için bol su ve iftardan sahura değin ara öğünlerde hafif yiyecekler harcamak uzmanların yaptığı en manâlı uyarılar arasında
Sahur Sofralarınızda;
Hurma
Sızma zeytinyağlı, konut yapımı ılık bir çorba
Susuzluğu artırmayacak hafif gıdalar
Yoğurt, salata, tatsız hoşaf
Tatsız çay ve çoğu kez su
Meyve, yeşil çay vb yiyecekler tüketilmesi önerilir
İftar Sofralarınızda
Ilk Olarak yıkanmış üçbeş adet hurma
Sonradan ılık bir çorba
15 dakika aradan sonra başlıca yemek yemek
Yoğurt, salata, tatsız pekmezli veya meyve sulu hoşaf
Dua ve teravihe doğru tatsız dere ve sıkça su
Teravihten daha sonra bol bol su tüketmelisiniz
Ne Yememeli, Ne Yemeli
Beyaz ekmek, reçel ve baklava gibi tatlılar, şekerli akarsu, çeltik olmayan beyaz pirincin pilavı, patates kızartması gibi ürünler, ayrıca oruçlu kimseyi çok çabuk acıktırır, ayrıca de sağlıksızdır
Dere, maden suyu, meyve suyu, gazlı içecekler, kola vs vücudun su ihtiyacını gidermezler böylece, iftar ve sahur arasında asgari 2,5 litre fazla terleyenler ve kilolular için daha fazla su tüketilmeli
Sucuk, salam, sosis, hazırlanmış çorba gibi ürünler Çin tuzu olarak tanıdık MSG içereceğinden susuzluğu artırır ve bağımlılık yaparlar
Şeker, tatlandırıcı ve bunları taşıyan petrokimya ürünü sözde gıdalar, acıkmayı ve susamayı hızlandırırlar
Gazlı içecekler, hazırlanmış meyve suları, kolalar ve dondurmalar bilhassa Ramazanda tüketilmemeliler
Eksik yemek yemek değil, bilakis sağlıksız, niteliksiz ve çok yemek yemek daha artı acıktırır
Soya ve mısırdan meydana gelen tavuk etinden uzaktan durulmalı, kuzu ve keçi eti öncelikli olmalı Fakat eti her gün değil, haftada bir en çok iki defa yemek yemek, daha dinç kalmaya destek eder
Hazır yoğurtlar jelâtin, nişasta, margarin gibi katkılar içerme ihtimali fazla yüksek olan ürünler olup, ev yapımı yoğurtlar tercih dilmeli *