iltasyazilim
FD Üye
2 yumurta ( sarının biri üstü için ayrılsın)
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (10gr)
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1, 5 çorba kaşığı toz şeker
Un
İçi için
Peynir
Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz ben eklemedim
Sahur sofralarınızda ve kahvaltılarda sıcak çayın yanında gidicek hafif kıyır yumusak bir lezzet ?
Un, maya hariç diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır Maya eklenir Un yavaş yavaş katılarak hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur yoğrulur (Cıvık değil) Yarım saat mayalandırılır Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Biraz yapışkan olduğu için tezgahta çok az miktar unla tabanı yapışmasını engelleyecektir Harcı koyup yuvarlak şekil oluşturun Üstüne yumurta, çörek otu, susam sürüp serpiştirin Bir yarım saat daha öyle mayalansın Sizde benim gibi 50 derecede fırınınızın içinde mayalandırabilirsiniz? tekrar mayalanan poğaçaları 180 derecede kızarınca kadar pişirin Yaklaşık (1520 süre) ???
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya (10gr)
1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1, 5 çorba kaşığı toz şeker
Un
İçi için
Peynir
Dilerseniz maydanoz da ekleyebilirsiniz ben eklemedim
Sahur sofralarınızda ve kahvaltılarda sıcak çayın yanında gidicek hafif kıyır yumusak bir lezzet ?
Un, maya hariç diğer tüm malzemeler bir kapta karıştırılır Maya eklenir Un yavaş yavaş katılarak hafif ele yapışacak bir kıvamda hamur yoğrulur (Cıvık değil) Yarım saat mayalandırılır Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır Biraz yapışkan olduğu için tezgahta çok az miktar unla tabanı yapışmasını engelleyecektir Harcı koyup yuvarlak şekil oluşturun Üstüne yumurta, çörek otu, susam sürüp serpiştirin Bir yarım saat daha öyle mayalansın Sizde benim gibi 50 derecede fırınınızın içinde mayalandırabilirsiniz? tekrar mayalanan poğaçaları 180 derecede kızarınca kadar pişirin Yaklaşık (1520 süre) ???
Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız