Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sahurun Bereketi

Sahurun Bereketi
0
60

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Sahurun Bereketi 'Sahura kalkamıyorum, sahursuz oruç tutuyorum' diyenler bu yazıyı daha titiz okursa 14 yüzyıl önceki Ramazan ruhunun ışıltısını yakalayabilir Ramazan denince ilk akla gelenlerden birisi de sahur yemeğidir Öyle ancak Ramazan ayının başlangıcı “bu gece sahura kalkılacak cümlesiyle müjdelenir Ancak geçmiş ramazanlarda olduğu gibi bu ramazanda da etrafımızdan çoğunlukla “Sahura kalkamıyorum, sahura kalkmadan oruç tutuyorum gibi ifadeler işitiyoruz Oysaki sahur yemeği Ramazan ibadetinin ayrılmaz bir parçası Allah Resulü (asm) bu gerçeği şu ifadelerle dile getiriyor: “Bizim orucumuz ile ehli kitabın orucunu birbirinden ayıran şey sahur yemeğidir Peki, Feyiz ve bereketin nisan yağmurları gibi yağdığı, kalplerin en saf ve berrak bir hâl aldığı, tefekkür, zikir, dua ve rahat için bulunmaz bir zaman dilimi olan Ramazan’ın en verimli anlarından olan Sahur vaktini uyuyarak geçirdiğimizde neler kaybediyoruz acaba hiç düşündük mü? İşte Allah Resulünün (asm) dilinden sahur vakti: “Sahur yemeği yiyin! Sahurda bolluk vardır buyurmakta ve sahura kalktığımızda bizi bekleyen manevî bereketleri müjdelemektedir “Sahur yapmak berekettir, sakın onu bırakmayın! Bir yudum su ile deha olsa sahur yapın! Sahur yemeği yiyene Allah rahmet eder, melekler de bağışlanmaları için dua ederler Sahur vakti duaların kabul edildiği özel anlardan birisidir Allah Resûlü (asm) buyuruyor: “Her gün Rabbimiz gecenin üçte birinin son tarafında dünya semasına iner: – Dua eden değil mu icabet edeyim İsteyen değil mu vereyim Affetme dileyen değil mu bağışlayayım, buyurur Sahura kalkan birey, bir nevi gaflet olan uykuyu terk ederek günün en özel anını kurnaz bir şekilde, tefekkür, zikir, dua veya ibadetle geçirdiği için büyük sevaplara ulaşarak zamanını bereketlendirir En manâlı ibadetlerden birine uyanık olarak açmak, ibadeti daha rahat bir şekilde yerine getirebilmek için bir şeyler yemek yemek diğer bir bereket sebebidir Bu hikmete sinyâl eden Allah Resûlü (asm): “Oruca desteklemek isteyen sahur yapsın, güzel koku sürünsün, iftarını su ile açsın! “Gündüz orucu için sahur yemeğinden, gece namazı için kaylûle uykusundan takviye alın! buyurur “Allahım! Sahura kalkanlara rahmet et! ve “Allahım! Sahuru ümmetime kutsal kıl!  

858,500Konular
982,595Mesajlar
30,356Kullanıcılar
saki erolSon üye
Üst Alt