Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sâir Nâbi’yi aglatan siir

Sâir Nâbi’yi aglatan siir
0
72

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
Sâir Nâbi’yi aglatan siir nabi şiirleri şair nabi şiirleri kasidesi şair nabinin nb Sâir Nâbi’yi aglatan siir Sair Nâbî, Sultan 4 Mehmed doneminde hacca gitmek uzere bir kisim devlet erkaniyla birlikte yola cikar Kafile Medinei Munevvere’ye yaklasmistir Vakit gecedir Resûlullah (sallallahu aleyhi ve sellem) Efendimiz’e bir an once ulasma ozlemiyle Nâbî’nin gozune uyku girmemistir Lakin kafiledeki bir pasa, keza de ayaklarini kibleye dogru uzatmis, uyumaktadir Hazreti Peygamber’in (sallallahu aleyhi ve sellem) beldesinde, edebe aykiri boyle bir gaflet hâlini bir turlu hazmedemeyen ve cok uzulen Nâbî, icine gelen bir ilhamla kasidesini aniden irticalen soyleyiverir Kafile safak vakti Medinei Munevvere’ye girmektedir Ravzai Mutahhara’nin minarelerinden sabahleyin ezani okunmaktadir Muezzin, ezanin ardindan Turkce bir kaside okumaya baslar Nâbî, dikkat eder, okunan kendi siiridir Derhal minarenin kapisina kosar Muezzine, “Allah askina, okudugun bu kasideyi nereden ogrendin? der Muezzin soyle yanıt verir: “Bu gece ruyamda Efendimiz’i (sallallahu aleyhi ve sellem) gordum, bana dedi ama : ‘Ya muezzin kalk yatma Benim ummetimden bana âsIk bir zât benim kabrimi ziyarete geliyor Muhabbetinden benim icin su kasideyi soylemistir Iste bu cumlelerle minareden onu istikbal et’ dedi Ben de hemen kalktim Abdest aldim Peygamberimiz’in (sallallahu aleyhi ve sellem) iltifatina mazhar olan âsIk acaba kimdir diye dusunerek minareye kostum Ogretildigi gibi okudum Nâbî, “Ummetimden mi dedi? diyerek sevincinden oraciga bayilip duser Ağırbaşlı terki edebden Ağırbaşlı terki edebden kûyi Mahbûbi Hudâ’dir bu Nazargâhi ilâhidir, Makami Mustafâ’dir bu Felekde mâhi nev, Bâbusselâm’in sînecâkidir Bunun kandili Cevzâ, matla’i ziyâdir Habibi Kibriyâ’nin hâbgâhidir fazilette Tefevvukkerdei Arsi Cenâbi Kibriyâ’dir bu Bu hâkin pertevinden oldu deycûri adem zâil Amâdan acdi mevcûdât dus cesmin tûtiyâdir bu Muraâti terbiye sartiyla gir Nâbî bu dergâha Metâfi Kudsiyandir cilvegâhi enbiyâdir bu *** Aciklamasi: Burasi Allah’in sevgilisinin beldesidir Cenâbi Hakk’in nazar buyurdugu, Ravzai Nebî’dir Bu gokteki yeni ay, Bâbusselâm kapisinin yuregi yanik âsigidir Ayin kandili Cevzâ yildizi bile isiginin nurunu ondan almaktadir Burasi, Allah (celle celaluhu)’in sevgilisinin ebedî istirahatgâhinin, turbesinin bulundugu yerdir ve fazilet bakimindan Cenâbi Hakk’in arsinin bile ustundedir Bu topragin ziyâsindan, yoklugun karanliklari ortadan kalkti Butun yaratilmislarin gormeyen gozleri acildi, cunku bu toprak, gozlere sifa veren surmedir Bu dergaha nezaket olculerini gozeterek gir; cunku burasi meleklerin tavaf ettigi ve peygamberlerin tecelli ettigi bir yerdir  

858,496Konular
982,168Mesajlar
30,109Kullanıcılar
baverooSon üye
Üst Alt