Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şair Yılmaz Odabaşı 1987 Yılında Yazdığı Şiir İçin Erdoğan'a Hakaretten İfadeye Çağırıldı: 'Dehşete Düştüm'

Şair Yılmaz Odabaşı 1987 Yılında Yazdığı Şiir İçin Erdoğan'a Hakaretten İfadeye Çağırıldı: 'Dehşete Düştüm'
0
45

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
111
s-5cda8ad1759df05b68e500eafe85793d9c1071d2.jpg

Şair ve müellif Yılmaz Odabaşı, Twitter hesabından 1987 yılında yazdığı bir şiirin dizelerini paylaştığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı'na hakaretten söze çağrıldığını duyurdu. 

Sözü alınan Odabaşı yaptığı paylaşımda "İkinci tabirim ise "Cumhurbaşkanına hakaret"miş; bununla ilgili söz vermem için memur bir Twitter yorumumu gösterdi. O an ne görsem: 1987'de yazdığım "Konuşsam sessizlik gitsem ayrılık" isimli şiirimin finali, meğerse "Cumhurbaşkanına hakaret" etmiş! Dehşete düştüm. Pes doğrusu!" tabirini kullandı.

Odabaşı vazifeli polis ile tabiri alınırken yaşadıklarını şöyle anlattı

"Yahu bu şiir" dedim vazifeli memura. O da:" Ben bilmem, bu twetle ilgili Cumhurbaşkanına halaretten sözü alınacak demiş savcılık, ben de alıyorum" dedi. Yani yorumumda bir tek harf olsa dahi, memur işini yapıyor, şiir için benden tabir istiyordu... Sözümde: "Söz konusu Twet eski bir şiirimin final dizeleridir. Bu şiirde Cumhurbaşkanının unvanı da makamı da hiçbir biçimde anılmamaktadır. Bu yüzden bu isnat için şu an rastgele bir yorum yapamıyorum.Sadece Türkiye içim üzgünüm!" dedim..."

858,505Konular
982,768Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt