iltasyazilim
FD Üye
Sakallı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında)
*1 yumurta sarısı
İçi ve üstü için ;
*300 gram labne veya herhangi bir krem peynir
*1 demet maydanoz veya 500 gram kaşar peyniri(isterseniz kaşarı 250 gram kullanıp yarısını maydanozlu yarısını kaşarlı yapabilirsiniz)
*250 gram beyaz peynir
*Susam veya çörek otu
Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı
1 su bardağı ılık sütün içinde maya ezilir ve 15 dakika bekletilir Su, sıvı yağ, şeker, un ve tuz ilave edilerek yoğurulur Hemen yuvarlak şekil verilir Tepside biraz mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam veya çörek otu serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir Fırından çıktıktan sonra poğaçalar soğuyunca bıçak yardımıyla en ucu birleşik kalacak şekilde ortadan ikiye kesilir (resimlerde daha net anlaşılacaktır)içlerine beyaz peynir koyulur ,sonra ağzı labneyle kapatılıp labneli yerleri ince kıyılmış maydanoza yada rendelenmiş kaşara batırılır Afiyet olsun
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı süt
*1 su bardağı su
*1 su bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı şeker
*2 tatlı kaşığı tuz
*Aldığı kadar un(kulak memesi kıvamında)
*1 yumurta sarısı
İçi ve üstü için ;
*300 gram labne veya herhangi bir krem peynir
*1 demet maydanoz veya 500 gram kaşar peyniri(isterseniz kaşarı 250 gram kullanıp yarısını maydanozlu yarısını kaşarlı yapabilirsiniz)
*250 gram beyaz peynir
*Susam veya çörek otu
Sakallı Poğaça Tarifi Yapılışı
1 su bardağı ılık sütün içinde maya ezilir ve 15 dakika bekletilir Su, sıvı yağ, şeker, un ve tuz ilave edilerek yoğurulur Hemen yuvarlak şekil verilir Tepside biraz mayalandırdıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür ve susam veya çörek otu serpilir Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirilir Fırından çıktıktan sonra poğaçalar soğuyunca bıçak yardımıyla en ucu birleşik kalacak şekilde ortadan ikiye kesilir (resimlerde daha net anlaşılacaktır)içlerine beyaz peynir koyulur ,sonra ağzı labneyle kapatılıp labneli yerleri ince kıyılmış maydanoza yada rendelenmiş kaşara batırılır Afiyet olsun