Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Sakıp Sabancı kimdir? Ülkemize neler kazandırmıştır?

0
117

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19

Sakıp Sabancı, 7 Nisan 1933 tarihinde Kayseri'nin Akçakaya köyünde fakir bir çiftlik sahibi ailesinin çocuğu olarak dünyaya geldiÇok genç yaşlarda, Bossa Un Fabrikası'nda veznedarlıkla iş hayatına başladı Sırasıyla, çiftlik müdürü ve Bossa Tekstil İşletmesi Müdürü oldu Babasının 1966 yılında vefatından sonradan kurulan Sabancı Holding'in Idare Heyeti Başkanlığı'na getirildi Halen bu görevi yanına Holding'e emrindeki fazla sayıda kuruluşun Idare Heyeti Başkanlığı'nı ve Murahhas Üyeliklerini yapmaktadır1964 yılından itibaren, 25 yıl müddetle Adana ve Kocaeli Sanayi Odaları, Türkiye Sanayi ve Ticaret Odaları Birliği üyeliği ve başkanlığı yaptı Muhtelif vakıflarda farklı alanlara yönlendirilmiş zamanlarda görevler üstlendi1986 yılında Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği TÜSİAD'ın Idare Heyeti Başkanlığı'nı üstlenen Sakıp Sabancı, 19871990 yılları aralarında Yüksek İştişare Konseyi Başkanlığını yaptı Son dönemlerde sosyal ve kültürel içerikli çalışmalara yoğun süre ayıran Sabancı, Türkiye'nin 52 yerleşim merkezinde 111 kalıcı eğitim, sağlık durumu,spor ve kültür tesisi meydana getiren Hacı Ömer Sabancı Vakfı'nın başkanıdır 3 çocuk babası olan Sabancı 10042004 yılında hayatını kaybetmiştir

1966 Türkiye'deki ilk poliester elyaf ve iplik fabrikası SASA kuruldu
1967 Kalabalık şirketlerinden ilk olarak Akçimento hisse senetleri halka arz edildi
1976 yılında Erol Sabancı Spastik Çocuklar Tedavi ve Eğitim Merkezi ile 1996 yılında Metin Sabancı Spastik Çocuklar ve Gençler Eğitim Üretim ve Rehabilitasyon Merkezi kuruldu
1981 Türk sermayesi ile yurtdışındaki ilk banka AKINTERNATIONAL BANK ( Sabancı Bank Plc) Londra'da kuruldu
1984 İsveç'te, Stockholm'de Milletlerarası Ticaret Odası Kongresi'nde Türkiye'yi temsilcilik etti
1989 Fotoğraf ve Hat koleksiyonlarının sergilenmesi için SSCB Kültür Bakanlığı'nın daveti üstüne Moskova'da bir sergi açıldı Bu sergi, sonraki yıllarda dünyanın en manâlı müzelerinde segilenecek Altın Harfler: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nden Osmanlı HatResim Koleksiyonu Sergisiiçin bir mihenk taşı oldu
1992 Japon hükümeti kadar Sakıp Sabancı'ya Tanrısal Hazine Altın ve Gümüş Yıldız Nişanıibraz edildi
1994 Japon Toyota ve Mitsui ile yüzde 5050 ortak olarak Türk otomotiv sanayiine yeni bir pencere açacak TOYOTASA fabrikası Adapazarı'nda açıldı
1998 Altın Harfler: Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi'nden Osmanlı HatResim Koleksiyonu SergisiNew York'ta Metropolitan Müzesi'nde sergilendi Böylece Metropolitan Müzesi'nde sergilenen ilk özel koleksiyon ünvanına sahip oldu *

858,506Konular
983,038Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt