iltasyazilim
FD Üye
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Şakir Ağa Kebabı
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
600 gr dana kıyması 70 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr patates 3 Çorba kaşığı margarin 2 Adet yumurta 1 Adet soğan 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Su bardağı süt Yeteri değin kırmızı biber, karabiber, tuzlu
Yapılışı
Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın Beş dakika sonradan ateşten indirin Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun Daha Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının içine boşaltın ve elinizle her tarafına eşdeğer olarak yayın Üstünü adamakıllı yağlanmış olan kağıtla örttükten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin Patatesleri haşladıktan sonradan kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun Beş dakika kadar karıştırarak pişirin Pişmiş eti fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın Püreyi etin üstüne döküp, kaşıkla biçimlendirin Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve üzer kızarıncaya kadar bırakın Yemeği fırından çıkarınca üzerine kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun
*
Şakir Ağa Kebabı
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Malzemeler
600 gr dana kıyması 70 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr patates 3 Çorba kaşığı margarin 2 Adet yumurta 1 Adet soğan 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Su bardağı süt Yeteri değin kırmızı biber, karabiber, tuzlu
Yapılışı
Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın Beş dakika sonradan ateşten indirin Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun Daha Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının içine boşaltın ve elinizle her tarafına eşdeğer olarak yayın Üstünü adamakıllı yağlanmış olan kağıtla örttükten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin Patatesleri haşladıktan sonradan kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun Beş dakika kadar karıştırarak pişirin Pişmiş eti fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın Püreyi etin üstüne döküp, kaşıkla biçimlendirin Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve üzer kızarıncaya kadar bırakın Yemeği fırından çıkarınca üzerine kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun
*