Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli

Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli
Şakir Ağa Kebabı




Şakir Ağa Kebabı Tarifi Resimli

Malzemeler


600 gr dana kıyması 70 gr rendelenmiş kaşar peyniri 500 gr patates 3 Çorba kaşığı margarin 2 Adet yumurta 1 Adet soğan 1 Dilim bayat ekmek içi 1 Su bardağı süt Yeteri değin kırmızı biber, karabiber, tuzlu

Yapılışı


Kenarları yüksek bir kek kalıbını yağa bulayıp, bir kenara bırakın Sütün yarısını bir tencereye koyarak ateşe oturtun Buna ufalanmış bayat ekmek içini katın ve karıştırın Beş dakika sonradan ateşten indirin Rendelenmiş soğanı kıymayla birlikte bir tepsiye koyun Buna sütlü ekmek içini, yumurtaları, tuzu ve karabiberi ekleyip, yoğurun Daha Sonra bu karışımı yağlanmış olan kek kalıbının içine boşaltın ve elinizle her tarafına eşdeğer olarak yayın Üstünü adamakıllı yağlanmış olan kağıtla örttükten sonra, orta ısılı fırında yarım saat pişirin Patatesleri haşladıktan sonradan kabuklarını soyun ve ezerek püre haline getirin Ezilen patatesleri kalan margarin ve sütle birlikte bir tencereye koyup, ateşe oturtun Beş dakika kadar karıştırarak pişirin Pişmiş eti fırından çıkarın ve bir tabağa ters çevirerek boşaltın Püreyi etin üstüne döküp, kaşıkla biçimlendirin Rendelenmiş kaşar peynirini de pürenin üstüne serptikten sonra tekrar fırına sürün ve üzer kızarıncaya kadar bırakın Yemeği fırından çıkarınca üzerine kırmızı biberi serpip, sıcak olarak servis yapınAfiyet olsun

*
 
858,496Konular
981,719Mesajlar
29,788Kullanıcılar
EnggggSon üye
Üst Alt