Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saksı Böreği

Saksı Böreği

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Malzemeler

3 adet yufka
1 adet yumurta
1 su bardağı süt
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 adet haşlanmış patates
100 gram beyaz peynir
Maydanoz, pulbiber
1 çorba kaşığı yoğurt
Fırın kaplarını yağlamak için çok az sıvıyağ
Çörekotu
1 kahve fincanı mısır unu Yapılışı


Yufkaları üst üste koyup, kenarlarını düzgünce keserek büyük kare haline getirin Daha sonra 4 adet kareye bölün Diğer tarafta süt, yumurta ve 2 çorba kaşığı sıvıyağı karıştırın Patatesleri küp doğrayıp, kalan 2 çorba kaşığı sıvıyağda kavurun Peynir ve ince kıyılmış maydanozu ekleyip karıştırın Pulbiber serpip, yoğurt ilave edin Isıya dayanıklı cam kaseleri bir fırça ile yağlayıp, üzerine mısır unu ve çörekotu serpin Bir adet yufkayı kaseye yerleştirin Yufkanın sarkan kısımlarının birazını kesip, didikleyin ve kasenin içine koyun İki kaşık sütlü harç ve bir kaşık patatesli içten ilave edin Kenarda kalan yufkaları içe doğru kapatın Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve fırın tepsisine dizin Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana dek pişirin Kaseleri ters çevirip, sıcak olarak servis yapın

 
858,505Konular
982,791Mesajlar
33,075Kullanıcılar
Üst Alt