iltasyazilim
FD Üye
Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
*Dilediğiniz kadar patlıcan
*Dilediğiniz kadar patates
*400 gram kıyma et
*1 kuru soğan
*2 kırmızı biber
*2 domates rendesi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Arzu ederseniz harca karıştırmak için bir tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri kızartma için;
*Sıvı yağ
Saksı Kebabı Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar?Mutlu hafta sonları diliyorum Davet ve aile sofralarına yakışacak bir tarifle karşınızdayım Patlıcanlar ve patateslerimizi ikiye bölelim içlerini yarısına kadar oyalım Alt kısımlarının durması için biraz keselim Patlıcanları tuzlu suda bir müddet bekletelim, bu arada iyice yıkayıp kuruttuğumuz patateslerimizi derin bir tencere içerisinde kızartalım Patlıcanları da süzüp, kurutup kızartalım Fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine alalım Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine kıyma eti kızartıp, soğanı, 2 kırmızı biber, 2 rende domates tuz baharatlar, pul biber ve tuz ile kıyma etli harcımızı hazırlıyoruz Yemeği fırına vereceğimiz borcam veya tepsi içerisine patates, patlıcanların içlerini kıymalı harcımızdan doldurup Eti kavurduğumuz tava içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 bardak sıcak su ekleyip tuz birazda baharatlarla tatlandırıp 2 taşım kaynatıp, yemeğimizin içerisine bırakıp 200 derece fırında 15 dakika fırınlıyoruz Anlatımı uzun olsa da çok basit bir o kadar da lezzetli yemeği yapmanızı sevdiklerinizle beraber tatmanızı ısrarla tavsiye ederim Yiyenlere, hazırlayanlara afiyetler, şifalar olsun ??
*Dilediğiniz kadar patlıcan
*Dilediğiniz kadar patates
*400 gram kıyma et
*1 kuru soğan
*2 kırmızı biber
*2 domates rendesi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Arzu ederseniz harca karıştırmak için bir tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı karabiber
Sebzeleri kızartma için;
*Sıvı yağ
Saksı Kebabı Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar?Mutlu hafta sonları diliyorum Davet ve aile sofralarına yakışacak bir tarifle karşınızdayım Patlıcanlar ve patateslerimizi ikiye bölelim içlerini yarısına kadar oyalım Alt kısımlarının durması için biraz keselim Patlıcanları tuzlu suda bir müddet bekletelim, bu arada iyice yıkayıp kuruttuğumuz patateslerimizi derin bir tencere içerisinde kızartalım Patlıcanları da süzüp, kurutup kızartalım Fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine alalım Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine kıyma eti kızartıp, soğanı, 2 kırmızı biber, 2 rende domates tuz baharatlar, pul biber ve tuz ile kıyma etli harcımızı hazırlıyoruz Yemeği fırına vereceğimiz borcam veya tepsi içerisine patates, patlıcanların içlerini kıymalı harcımızdan doldurup Eti kavurduğumuz tava içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 bardak sıcak su ekleyip tuz birazda baharatlarla tatlandırıp 2 taşım kaynatıp, yemeğimizin içerisine bırakıp 200 derece fırında 15 dakika fırınlıyoruz Anlatımı uzun olsa da çok basit bir o kadar da lezzetli yemeği yapmanızı sevdiklerinizle beraber tatmanızı ısrarla tavsiye ederim Yiyenlere, hazırlayanlara afiyetler, şifalar olsun ??