Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Saksı Kebabı

Saksı Kebabı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Saksı Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

*Dilediğiniz kadar patlıcan
*Dilediğiniz kadar patates
*400 gram kıyma et
*1 kuru soğan
*2 kırmızı biber
*2 domates rendesi
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 çay kaşığı tuz
*Arzu ederseniz harca karıştırmak için bir tutam maydanoz
*Yarım çay kaşığı karabiber

Sebzeleri kızartma için;


*Sıvı yağ

Saksı Kebabı Tarifi Yapılışı Hayırlı akşamlar?Mutlu hafta sonları diliyorum Davet ve aile sofralarına yakışacak bir tarifle karşınızdayım Patlıcanlar ve patateslerimizi ikiye bölelim içlerini yarısına kadar oyalım Alt kısımlarının durması için biraz keselim Patlıcanları tuzlu suda bir müddet bekletelim, bu arada iyice yıkayıp kuruttuğumuz patateslerimizi derin bir tencere içerisinde kızartalım Patlıcanları da süzüp, kurutup kızartalım Fazla yağlarını çekmesi için havlu kağıt üzerine alalım Ayrı bir tencerede 1 yemek kaşığı sıvı yağ içerisine kıyma eti kızartıp, soğanı, 2 kırmızı biber, 2 rende domates tuz baharatlar, pul biber ve tuz ile kıyma etli harcımızı hazırlıyoruz Yemeği fırına vereceğimiz borcam veya tepsi içerisine patates, patlıcanların içlerini kıymalı harcımızdan doldurup Eti kavurduğumuz tava içerisine 1 yemek kaşığı domates salçası, 2 bardak sıcak su ekleyip tuz birazda baharatlarla tatlandırıp 2 taşım kaynatıp, yemeğimizin içerisine bırakıp 200 derece fırında 15 dakika fırınlıyoruz Anlatımı uzun olsa da çok basit bir o kadar da lezzetli yemeği yapmanızı sevdiklerinizle beraber tatmanızı ısrarla tavsiye ederim Yiyenlere, hazırlayanlara afiyetler, şifalar olsun ??
 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt