iltasyazilim
FD Üye
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*4 adet büyük boy patlıcan
*5 adet yeşil biber
*3 adet kırmızı biber
*3 adet iri domates
*4 iri diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Tuz
Şakşuka Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp alaca soyuyoruz İri küp halinde doğrayıp bol tuzlu suda 20 dakika kadar bekletiyoruz
Domatesleri soyup doğruyoruz ve ince doğranmış sarımsaklarla birlikte bir tencereye alıp pişmesini sağlıyoruz Domateslerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip, tencerenin kapağını kapatıyoruz Domatesler kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar pişecekler
Kırmızı ve yeşil biberleri iri doğrayıp üzerindeki suları kağıt havlu ile alıyoruz
Ocağa kızartma tenceresini alıp bol miktarda sıvı yağ ekliyoruz Yağın yeterince ısındığından emin olunca, peçete yardımı ile fazla sularını almış olduğunuz patlıcanları kızartma tenceresine alıyoruz
İrice bir tabağa bolca kağıt havlu seriyoruz Sırasıyla kızarttığımız patlıcan, kırmızı biber ve yeşil biberleri hazırladığımız tabağa alıyoruz
Ayrı bir yerde pişirdiğimiz, sos kıvamına gelmiş olan domateslerin içine kızartmaları alıp, kısa bir süre kızartma ve sosun tamamen karıştığına emin olduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz
İster sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz
*4 adet büyük boy patlıcan
*5 adet yeşil biber
*3 adet kırmızı biber
*3 adet iri domates
*4 iri diş sarımsak
*Sıvı yağ
*Tuz
Şakşuka Tarifi Yapılışı Öncelikle patlıcanları yıkayıp alaca soyuyoruz İri küp halinde doğrayıp bol tuzlu suda 20 dakika kadar bekletiyoruz
Domatesleri soyup doğruyoruz ve ince doğranmış sarımsaklarla birlikte bir tencereye alıp pişmesini sağlıyoruz Domateslerin üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirip, tencerenin kapağını kapatıyoruz Domatesler kısık ateşte sos kıvamına gelene kadar pişecekler
Kırmızı ve yeşil biberleri iri doğrayıp üzerindeki suları kağıt havlu ile alıyoruz
Ocağa kızartma tenceresini alıp bol miktarda sıvı yağ ekliyoruz Yağın yeterince ısındığından emin olunca, peçete yardımı ile fazla sularını almış olduğunuz patlıcanları kızartma tenceresine alıyoruz
İrice bir tabağa bolca kağıt havlu seriyoruz Sırasıyla kızarttığımız patlıcan, kırmızı biber ve yeşil biberleri hazırladığımız tabağa alıyoruz
Ayrı bir yerde pişirdiğimiz, sos kıvamına gelmiş olan domateslerin içine kızartmaları alıp, kısa bir süre kızartma ve sosun tamamen karıştığına emin olduktan sonra ocağın altını kapatabilirsiniz
İster sıcak ister soğuk olarak servis yapabilirsiniz