iltasyazilim
FD Üye
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*1 adet iri kabak
*1 adet iri patates
Kızartmak için:
*Ay çiçek yağı
Sos için:
*2 adet iri domates
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet çarliston biber
*1 adet kırmızı biber
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Şakşuka Tarifi Yapılışı Sırasıyla patatesi, kabağı, patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde soyuyoruz
Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletip süzüyoruz
Ayçiçek yağını kızdırıp sırayla kızartma işlemini tamamlıyoruz
Sos için soğanı yemeklik çok ince doğruyoruz
Sarımsakları da rendeliyoruz
Zeytin yağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsağı hafif rengi dönene kadar soteliyoruz
Rendelediğimiz domatesi ilave edip suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz
Salçayı da ilave edip hafif tuz ekleyip beş dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz
Biberleri küp şeklinde doğrayıp kalan zeytin yağı ile kızartıp sosa ilave ediyoruz
Kızarttığımız patates, kabak ve patlıcanı servis tabağına alıp sosu üzerine gezdiriyoruz
Maydanozla süslüyoruz
AFİYET OLSUN
*2 adet patlıcan
*1 adet iri kabak
*1 adet iri patates
Kızartmak için:
*Ay çiçek yağı
Sos için:
*2 adet iri domates
*1 adet kuru soğan
*2 diş sarımsak
*2 adet çarliston biber
*1 adet kırmızı biber
*1 kahve fincanı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı domates salçası
*Tuz
Şakşuka Tarifi Yapılışı Sırasıyla patatesi, kabağı, patlıcanın kabuklarını soyup küp şeklinde soyuyoruz
Patlıcanları tuzlu suda 20 dakika bekletip süzüyoruz
Ayçiçek yağını kızdırıp sırayla kızartma işlemini tamamlıyoruz
Sos için soğanı yemeklik çok ince doğruyoruz
Sarımsakları da rendeliyoruz
Zeytin yağının yarısını tavaya alıp soğan ve sarımsağı hafif rengi dönene kadar soteliyoruz
Rendelediğimiz domatesi ilave edip suyunu hafif çekene kadar pişiriyoruz
Salçayı da ilave edip hafif tuz ekleyip beş dakika daha pişirip soğumaya bırakıyoruz
Biberleri küp şeklinde doğrayıp kalan zeytin yağı ile kızartıp sosa ilave ediyoruz
Kızarttığımız patates, kabak ve patlıcanı servis tabağına alıp sosu üzerine gezdiriyoruz
Maydanozla süslüyoruz
AFİYET OLSUN