iltasyazilim
FD Üye
Şakşuka Tarifi İçin Malzemeler
*2 adet patlıcan
*6,7 adet çarliston veya sivri biber
*1 adet kabak (isteğe bağlı)
*1 adet patates
*Kızartmak için sıvı yağ
Sos için:
*4 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı elma sirkesi (üzümde olur)
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
*Bir tutam toz kişniş
*Bir kaç dal reyhan yada fesleğen
Şakşuka Tarifi Yapılışı Sebzeleri küp küp doğrayıp sırayla ilk önce patatesi, kabağı patlıcanı*ve en son biberleri kızgın yağda kızartın Kızaran sebzeleri kağıt havluyla yağını alın sunum yapılacak tabağa biberler hariç sırasıyla koyun
Sosu için tencereye biraz sıvı yağ koyun kızan yağa küçük doğradığımız sarımsakları atıp 1 dakika kavurup üzerine rendelenen domatesleri ekleyin Kaynadığında ocağın altını kısıp sirke, tuz, toz şeker, fesleğen ve kişnişi ekleyin 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın Biraz ılınınca içindeki fesleğen yapraklarını çıkarın kızaran sebzelerin üstüne dökün ve kenara ayırdığımız biberleri de en üste koyup servis yapın Afiyet olsun
Soğuk ve sıcak yenilebilecek çok güzel bir meze sebzeleri istediğiniz ölçüde çeşitlendirebilirsiniz eviniz de olanlardan Sosu için, domates kullanıyoruz Salça girmez şakşukaya eğer domates mevsiminde değilse 1 kutu doğranmış domates kullanabilirsiniz
*2 adet patlıcan
*6,7 adet çarliston veya sivri biber
*1 adet kabak (isteğe bağlı)
*1 adet patates
*Kızartmak için sıvı yağ
Sos için:
*4 adet domates
*3 diş sarımsak
*1 çorba kaşığı elma sirkesi (üzümde olur)
*1 çay kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz (kendi damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz)
*Bir tutam toz kişniş
*Bir kaç dal reyhan yada fesleğen
Şakşuka Tarifi Yapılışı Sebzeleri küp küp doğrayıp sırayla ilk önce patatesi, kabağı patlıcanı*ve en son biberleri kızgın yağda kızartın Kızaran sebzeleri kağıt havluyla yağını alın sunum yapılacak tabağa biberler hariç sırasıyla koyun
Sosu için tencereye biraz sıvı yağ koyun kızan yağa küçük doğradığımız sarımsakları atıp 1 dakika kavurup üzerine rendelenen domatesleri ekleyin Kaynadığında ocağın altını kısıp sirke, tuz, toz şeker, fesleğen ve kişnişi ekleyin 10 dakika daha kaynatın ve ocaktan alın Biraz ılınınca içindeki fesleğen yapraklarını çıkarın kızaran sebzelerin üstüne dökün ve kenara ayırdığımız biberleri de en üste koyup servis yapın Afiyet olsun
Soğuk ve sıcak yenilebilecek çok güzel bir meze sebzeleri istediğiniz ölçüde çeşitlendirebilirsiniz eviniz de olanlardan Sosu için, domates kullanıyoruz Salça girmez şakşukaya eğer domates mevsiminde değilse 1 kutu doğranmış domates kullanabilirsiniz