nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Salamura peynir için pratik bilgi
Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde belirlenmiş Bir kasenin yada kabın içerisine salamuralık özel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın Ardından bir kabın içine bol tuz su hazırlayın ve bu suya yıkanmış çiğ yumurta koyarak tuzunu ölçün Yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuzu hazır demektir
Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun içine atın ve kapağını kapatıp serin ve hiç güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin
Peyniri k ullanacağınız zaman da, tüketeceğiniz değin 12 dilim çıkarıp akşamdan soğuk suyun içine ıslatın sabahtan kahvaltısına dek ayrıntılarıyla fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz Bir Takım kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler için içten bir yöntemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler *
Kışlık salamura peynir yapımında , peynirleri iri dilimler halinde belirlenmiş Bir kasenin yada kabın içerisine salamuralık özel tuz koyup, bu tuza peynir dilimlerini bandırın Ardından bir kabın içine bol tuz su hazırlayın ve bu suya yıkanmış çiğ yumurta koyarak tuzunu ölçün Yumurta suyun yüzüne çıkıyorsa tuzu hazır demektir
Bu hazırlamış olduğunuz tuzlu suyu cam bir kavanoza boşaltıp, tuza bandırdığınız peynirleri bunun içine atın ve kapağını kapatıp serin ve hiç güneş görmeyen bir yerde muhafaza edin
Peyniri k ullanacağınız zaman da, tüketeceğiniz değin 12 dilim çıkarıp akşamdan soğuk suyun içine ıslatın sabahtan kahvaltısına dek ayrıntılarıyla fazla tuzu gider ve peynirleriniz fazla yumuşamaz Bir Takım kimseler salamura peyniri sıcak suya aslatırlar, yumuşamış peyniri sevenler için içten bir yöntemdir, fakat yumuşamasını istemeyenler soğuk suda bekletsinler *