Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salamura Yaprak

Salamura Yaprak

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Salamura Yaprak Tarifi İçin Malzemeler

*5,5 kilo taze asma yaprağı
*2,5 kilo tuz
*Sınırsız su

Salamura Yaprak Tarifi Yapılışı Şimdi hanımlar ilk önce elinize makası alıp yapraklarınızın saplarını kesmeye başlayın Sardığınız zaman saplarıyla uğraşmayacaksınız daha sonra yaprakların damarları üste gelecek şekilde 10 lu 15 li kadar kat kat dizin ve bidonunuza dizin Üzerine 1 yemek kaşığı salamuralık tuzu ilave edin, bu işlemi bidon dolana kadar tekrarlayın Ara ara elinizle yapraklar hasar görmeyecek şekilde bastırın üsten Sıra suyumuza geldiğinde ise tenceremizi alıyoruz Ben termosifondan aldım (siz ketıldan yada tüpte de ılıtabilirsiniz ) elimi yakmayacak şekilde su doldurdum tencereye İçine tuzu ilave edip kaşıkla karıştırıp tuzu erittim ( dipte tuz kalacak dert etmeyin, çünkü daha çok su hazırlayacaksınız suyun içine yumurta atın yumurta dibe çökmüyorsa suyunuzun tuzu iyi demektir) Bidonlara boşaltın iyice doldurun daha sonra 10 gün boyunca karanlık yerde saklayın Suyunu kontrol edin, ağzını sıkıca kapatın RABBİM İYİ GÜNLERDE ÇIKARIP YEMENİZİ NASİP ETSİN HOŞÇAKALIN

858,496Konular
981,686Mesajlar
29,765Kullanıcılar
Üst Alt