Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salamurada Ve Buzlukta Üzüm yaprağı (Tüm Püf Noktasıyla)

Salamurada Ve Buzlukta Üzüm yaprağı (Tüm Püf Noktasıyla)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Salamurada Ve Buzlukta Üzüm yaprağı (Tüm Püf Noktasıyla) Tarifi İçin Malzemeler

*1 buçuk kilo üzüm yaprağı
*3 su bardağı tuz
*Yeteri kadar kaynar su

Salamurada Ve Buzlukta Üzüm yaprağı (Tüm Püf Noktasıyla) Tarifi Yapılışı Şuan tam üzüm yaprağı vakti alıp kışa saklamanın iki yolu
Üzüm yaprağı üst üste bırakılır bir leğene düzgün şekilde yerleştirilir çaydanlıkta veya ketılda kaynattığınız suyu bir tencereye bırakıp içine iki bardak tuz koyup güzelce tuzunu eritin ve yaprakların üstüne dökün yine su kaynatın bu sefer tuz koymadan direk dökün leğen dolmuşsa daha fazla su dökmeyin amacımız yaprakların hepsine kaynar su gelmesi su soğuyana kadar bekleyin Sonra bir tutam yaprakları elinize alın üstüne her yere gelecek şekilde tuz döküp rulo yapın bidona koyun Hepsi bitene kadar tekrarlayın bidon dolunca ilk başta üstüne döktüğümüz tuzlu suyu üstüne boşaltın kalan tuzlu suyu da bir pet şişede kapağını kapatıp bekletin dökmeyin lazım olacak
Küçük bir taş poşete koyup yaprakların üstüne bırakın, yapraklar kalkmasın diye kapağını sıkıca kapatın bir kabın içine koyup serin bir yere bırakın, altına kap koyma sebebi asitlenip taşabilir ,önlem olarak bırakılır taştığını fark ettiğinizde ayırdığınız suyu ekleyin artık taşma sorunu da kalmış oluyor Kapağını güzelce kapatıp serin yere koyun kışlık sarma için üzüm yapraklarınız hazır çıkarınca 1 saat suda bırakın tuzu gider
Dalından çıkmış gibi istiyorsanızda
Buzluğa koyabilirsiniz hiç kaynatmadan da bir dondurma kabına kullanacağınız kadar poşetlere koyup kapağını kapatabilirsiniz ,kulanacağınız zaman poşeti hafif çekin kalkar kalanı yine bozluğa bırakın, buzu çözülünce kaynar suda 1 dakika kadar kaynatın kapak bırakın incecik olur
2 alternatif
Afiyet olsun
 
858,477Konular
981,288Mesajlar
29,560Kullanıcılar
xanzalSon üye
Üst Alt