Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

salatalık turşusu nasıl yapılır?

salatalık turşusu nasıl yapılır?
0
58

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,764
Etkileşim
85
Puan
48
F-D Coin
0
salatalık turşusu nasıl yapılır? salatalık turşusu nasıl yapılır turşu nasıl yapılır salatalik tursusu nasil yapilir salata turşusu salatalık kurulur Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon Yemeğin Tarifi Taze, sert yapılı, küçük yükseklik ve benzer kalınlıktaki hıyarları kullanın En yerinde değişiklik “kornişondur İçlerinde ezik, çürük ve küflenmiş olanları ayırın; üzerlerindeki balçık, toprak vb kirleri yıkayın Hıyarları turşu kabına doldururken, tad ve koku belirlemek nedeniyle aralarına sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı,dilimlenmiş limon ya da bunlardan birkaçını koyabilirsiniz Üzerine bir arz toz şeker ve birazcık kuru nohut ekleyin Sebzelerin üzerini örtecek şekilde %1012 tuz salamura ek edin Burada ve bundan daha sonra sözü edilecek tüm turşularda, dikkat edilecek konu, sebzelerin salamura dışına çıkmamasıdır bu nedenle cam ya da porselen bir tabak, temiz yıkanmış bir taş veya içi su doldurulup ağzı sıkıca bağlanmış plastik torba vb bir ağırlığı en üste koyarak, sebzelerin suyun içerisine batmasını sağlayın Eğer istenirse, turşuya, salamuranın 0010’u oranında sirke ilave edebilirsiniz Bundan daha sonra turşuyu, ekşimesi için 18~20°C sıcaklıkta 46 hafta bekletin Hıyar turşusunun yenilecek olgunluğa geldiği şöyle kavranabilir: Hıyarların rengi sarıya döner; ortadan ikiye bölündüğünde etinin rengi dıştan içe doğru benzer ve şeffaf görünüştedir Hem tat, koku ve ekşillkteki değişiklik ile de anlaşılması mümkün Turşu olgunlaştıktan daha sonra, daha serin bir yerde muhafaza edin Turşunun üstünde beyaz, kalın bir çeper halinde maya tabakası oluşursa, bunu temizleyin  
 

Similar threads

Hıyar Turşusu Tarifi Resimli Hıyar Turşusu Tarifi Malzemeler Kornişon, sarımsak, maydanoz, sivri biber, dereotu, defne yaprağı, dilimlenmiş limon imageshiyartursusutarifiresimli5ad3f12f69ef3 Yapılışı Taze, sert yapılı, kucuk boy ve aynı kalınlıktaki hıyarları kullanın En...
Cevaplar
0
Görüntüleme
90
Çubuk turşusu markalaştı Ankara’nın turşusuyla meşhur Çubuk ilçesinde yapılan turşular Belediye’nin başvurusu üstüne markalaştı Türk Patent Enstitüsü (TPE) Marka Daire Başkanlığı’nın Devlete Ait Gazete’de yayımlanan kararına tarafından, Çubuk Belediyesi’nin başvurusu üstüne Çubuk Turşusu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
Lahana Turşusu lahana tursusu nasil kurulur lahana turşusu nasıl kurulur beyaz turşusu nasıl yapılır kornişon turşu Malzemeler Beyaz lahana, sarımsak, sivri biber,maydanoz, defne yaprağı, dilimlenmiş limon ve bir tedarik nohut Yemeğin Tarifi Turşuluk olarak minik, sıkı kelle yapan, beyaz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Yaz Turşusu yaz turşusu nasıl yapılır yaz turşusu tursusu Malzemeler 350 gr sivri biber 350 gr salatalık 150 gr taze fasulye 150 gr bamya 5 diş sarmısak 1 demet dereotu 4 sap asma filizi 8 adet asma yaprağı 1 fincan sirke Tuzlu Turşuyu hangi sebzeden yapacaksanız, küçük ve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Salatalık Turşusu Tarifi Salatalık Turşusu Nasıl Yapılır Salatalık Turşusu Malzemeleri: 34 kg kucuk korpe salatalık 56 dal kereviz yaprağı 1 baş sarmısak 1 adet limon 1 demet dereotu 23 adet defne yaprağı 1 litre su 6 corba kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
83
858,464Konular
981,136Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt