iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler
*2 kilo ince taze salatalık
*2 adet havuç
*2 adet kırmızı biber
*15 adet cin biberi
*15 diş sarımsak
*Bir litre üzüm sirkesi
*Bir yemek kaşığı limon tuzu
*3 yemek kaşığı iri salamura tuz
*Yeteri kadar su
Hazırlanışı
Salatalıklar yıkanır baş kısımları düzgünce kesilir*Kırmızı biberlerin içleri temizlenerek büyük kareler şeklinde doğranır*Havuçların kabukları soyulduktan sonra halka halka kesilir Cin biberlerinin sap kısımları temizlenir sarımsaklar soyulur
Temizlenmiş kavanoza sırası ile salatalık, kırmızı biber, cin biberi, havuç, sarımsaklar sıkıştırarak dizilir*Bir kapta bir litre sirke, tuz ve limon tuzu karıştırılarak eritilir*Kavanozların yarısı bu karışımla, diğer yarısı da su ile doldurulur
Ağızlarına temiz bir poşet koyarak sıkıca kapatılır*Turşumuz yaklaşık 3 hafta sonra yemeye hazır olacaktır
Afiyet olsun
Not: bu ölçülerde ben bir tane 2 kg bir tane 1 kg kavanoz doldurdum
*
*2 kilo ince taze salatalık
*2 adet havuç
*2 adet kırmızı biber
*15 adet cin biberi
*15 diş sarımsak
*Bir litre üzüm sirkesi
*Bir yemek kaşığı limon tuzu
*3 yemek kaşığı iri salamura tuz
*Yeteri kadar su
Hazırlanışı
Salatalıklar yıkanır baş kısımları düzgünce kesilir*Kırmızı biberlerin içleri temizlenerek büyük kareler şeklinde doğranır*Havuçların kabukları soyulduktan sonra halka halka kesilir Cin biberlerinin sap kısımları temizlenir sarımsaklar soyulur
Temizlenmiş kavanoza sırası ile salatalık, kırmızı biber, cin biberi, havuç, sarımsaklar sıkıştırarak dizilir*Bir kapta bir litre sirke, tuz ve limon tuzu karıştırılarak eritilir*Kavanozların yarısı bu karışımla, diğer yarısı da su ile doldurulur
Ağızlarına temiz bir poşet koyarak sıkıca kapatılır*Turşumuz yaklaşık 3 hafta sonra yemeye hazır olacaktır
Afiyet olsun
Not: bu ölçülerde ben bir tane 2 kg bir tane 1 kg kavanoz doldurdum
*