iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
2 kg Çengelköy salatık
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
5 adet kereviz yaprağı
alabildiği kadar su
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini, tuzu ve alabildiği kadar suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın
Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın
NOT: Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin
2 kg Çengelköy salatık
1 su bardağı üzüm sirkesi
10 diş sarmısak
5 adet kereviz yaprağı
alabildiği kadar su
kaya tuzu
HAZIRLANIŞI
Yıkanmış salatalıkları kavanoza yerleştirin
Kabukları soyulmuş sarmısakları, üzüm sirkesini, tuzu ve alabildiği kadar suyu iyice karıştırıp kavanozun içine boşaltın
Kereviz yapraklarını yerleştirip kavanozun kapağını sıkıca kapatın
NOT: Turşunun tuzunu dilediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz Uzun süre dayanmasını istiyorsanız tuzunu fazla koymanız gerekir Serin ve karanlık bir yerde muhafaza edin