iltasyazilim
FD Üye
Salatalık ve Fasulye Turşusu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo badem ya da kornişon salatalık
*yarım baş sarımsak*(sarımsağı seviyorsanız 1 baş)
*56 yemek kaşığı kaya tuzu
*1, 5 su bardağı sirke sirkeyi yoğun seviyorsanız 2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*15 tane nohut
*kaynamış soğumuş*su
*3 ya da 5 kiloluk cam kavanoz plastikde olur cam olması daha*sağlıklı
fasulye için
*23 kilo fasulyeler içinde ölçü*aynı
Salatalık ve Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Salatalıklar büyükse bir delik açıyoruz*bıçakla saplarını*temizleyip yıkıyoruz Sarımsakları*doğruyoruz büyük parçalar halinde suyu kaynatıp soğutuyoruz sirkeyi limon tuzu kaya tuzunu suda eritiyoruz Kavanozun altına*nohutları koyup bir sıra*salata bir sıra*sarımsak şeklinde dolduruyoruz Ağzına*kadar suyunu koyup sıkıca*kapatıyoruz*çabuk olmasını*istiyorsanız turşunuzun sıcak ortamda kısa*sürede oluyor Geç olmasını*istiyorsanız serin yerde muhafaza ediyoruz Ben buzdolabına da koyuyorum Oldukdan sonra fasulye tursusu için saplarını ayıklayıp*rengi dönene kadar ocakda kaynatıyoruz*510 dakika yapacaklara afiyet olsun
Not:*seçilek kavanozun ağzıma*kadar dolması gerekiyor dolmazsa bozulur Turşuya şeker koymuyorum istenirse yarım yemek kaşığı*seker konabilir
*3 kilo badem ya da kornişon salatalık
*yarım baş sarımsak*(sarımsağı seviyorsanız 1 baş)
*56 yemek kaşığı kaya tuzu
*1, 5 su bardağı sirke sirkeyi yoğun seviyorsanız 2 su bardağı sirke
*1 tatlı kaşığı limon tuzu
*15 tane nohut
*kaynamış soğumuş*su
*3 ya da 5 kiloluk cam kavanoz plastikde olur cam olması daha*sağlıklı
fasulye için
*23 kilo fasulyeler içinde ölçü*aynı
Salatalık ve Fasulye Turşusu Tarifi Yapılışı Salatalıklar büyükse bir delik açıyoruz*bıçakla saplarını*temizleyip yıkıyoruz Sarımsakları*doğruyoruz büyük parçalar halinde suyu kaynatıp soğutuyoruz sirkeyi limon tuzu kaya tuzunu suda eritiyoruz Kavanozun altına*nohutları koyup bir sıra*salata bir sıra*sarımsak şeklinde dolduruyoruz Ağzına*kadar suyunu koyup sıkıca*kapatıyoruz*çabuk olmasını*istiyorsanız turşunuzun sıcak ortamda kısa*sürede oluyor Geç olmasını*istiyorsanız serin yerde muhafaza ediyoruz Ben buzdolabına da koyuyorum Oldukdan sonra fasulye tursusu için saplarını ayıklayıp*rengi dönene kadar ocakda kaynatıyoruz*510 dakika yapacaklara afiyet olsun
Not:*seçilek kavanozun ağzıma*kadar dolması gerekiyor dolmazsa bozulur Turşuya şeker koymuyorum istenirse yarım yemek kaşığı*seker konabilir