iltasyazilim
FD Üye
Salatalik Ve Karisik Tursu Tarifi İçin Malzemeler
*3 kilo kornişon salatalık küçük boy
*1 kilo cin biberi
*2 litre üzüm sirkesi
*Kaya tuzu
*2 baş sarımsak
*Yeterince su
Üst İçin;
*Taze nane yada asma *yaprağı
Salatalik Ve Karisik Tursu Tarifi Yapılışı Öncelikle malzemelerimizi İyice yıkayıp kenara alıyoruz Daha sonra 4 kilo kavanoza 3 kilo kornişonu alıp dizmeye başlıyoruz, bu arada 2 baş sarımsağı iyice temizleyip kenara alıyoruz salatalıkları biraz dizip aralarına istediğiniz miktarda sarımsağı ekleyip, kavanoz dolana kadar salatalık sarımsak dizip dolduruyoruz İşlem bitince tam yarısına kadar sirke ekleyip, 5 tatlı kaşığı kaya tuzunu da suda eritip Diğer yarısına ekliyoruz tuzlu suyumuzu Daha sonra kuru nane serpip asma Yaprağını da üste koyunca 3 4 kez ters çevirip karıştırarak malzemelerin karışmasını sağlıyoruz
Biberli turşumuz için de; 1 kilo kavanoza biberlerin saplarını kesmeden sıkıca dizip aynı şekilde aralara bolca sarımsağımızı atıyoruz Kavanoz dolmadan biraz da salatalık ekleyip sıkıca bastırıp ezmeden tabi ki yarısına gelecek şekilde sirkemizden ekleyip, suyla eritilmiş 3 tatlı kaşığı kaya tuzunu suyuyla yarım kalan boşluğa da döküp nanesini serpip yaprağını da dizince ağzını sıkıca kapayıp 4 5 kere alt üst karıştırıyoruz kıvam alması için ve turşularımız hazırdır Yaklaşık 4 5 gün sonra rengi değişince afiyetle yiyebilirsiniz Sevgiler ??
*3 kilo kornişon salatalık küçük boy
*1 kilo cin biberi
*2 litre üzüm sirkesi
*Kaya tuzu
*2 baş sarımsak
*Yeterince su
Üst İçin;
*Taze nane yada asma *yaprağı
Salatalik Ve Karisik Tursu Tarifi Yapılışı Öncelikle malzemelerimizi İyice yıkayıp kenara alıyoruz Daha sonra 4 kilo kavanoza 3 kilo kornişonu alıp dizmeye başlıyoruz, bu arada 2 baş sarımsağı iyice temizleyip kenara alıyoruz salatalıkları biraz dizip aralarına istediğiniz miktarda sarımsağı ekleyip, kavanoz dolana kadar salatalık sarımsak dizip dolduruyoruz İşlem bitince tam yarısına kadar sirke ekleyip, 5 tatlı kaşığı kaya tuzunu da suda eritip Diğer yarısına ekliyoruz tuzlu suyumuzu Daha sonra kuru nane serpip asma Yaprağını da üste koyunca 3 4 kez ters çevirip karıştırarak malzemelerin karışmasını sağlıyoruz
Biberli turşumuz için de; 1 kilo kavanoza biberlerin saplarını kesmeden sıkıca dizip aynı şekilde aralara bolca sarımsağımızı atıyoruz Kavanoz dolmadan biraz da salatalık ekleyip sıkıca bastırıp ezmeden tabi ki yarısına gelecek şekilde sirkemizden ekleyip, suyla eritilmiş 3 tatlı kaşığı kaya tuzunu suyuyla yarım kalan boşluğa da döküp nanesini serpip yaprağını da dizince ağzını sıkıca kapayıp 4 5 kere alt üst karıştırıyoruz kıvam alması için ve turşularımız hazırdır Yaklaşık 4 5 gün sonra rengi değişince afiyetle yiyebilirsiniz Sevgiler ??