Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Salavat Getirmenin Fazileti İle İlgili Hadisler

0
194

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
Salavat Getirmenin Önemi İle İlgili Hadisler
Peygamber Efendimize Salavat getirmek ile ilgili hadisler
Salavatı Şerife getirmenin fazileti hakkında hadisler

Hz Peygamber Efendimiz ( sav ) buyurdular ki : Bir gun bana Cenabi Hakk`in dørt buyuk melegi Cebrail,Mikail,israfil ve Azrail ( Aleyhimusselam ) geldiler
Cebrail (as ) bana dedi oysa : Ya Resulallah ! Senin ummetinden bir kimse sana gunde on kez salavat okursa yarin kiyamet gununde ben onun elinden tutar, sirati kuslar gibi geciririm
Mikail ( as ) de dedi ama: Ben o kula kevser havuzundan kana kana iciririm
Israfil ( as ) dedi fakat : Ya Resulellah ! O kulun affi icin basimi secdeye koyarim, Allahu Teala onu affetmedikce basimi secdeden kaldirmam
Azrail ( as ) de: Ya Resulellah! Sana gunde on kere salavat edenin ruhunu Peygamberlerin ruhunu kabz eder gibi kabzederim dediler

Bunun uzerine Peygamber Efendimiz (sav) : Bu ne buyuk lutuf ya Rabbi ! Bu ne buyuk ihsan Allah`im! buyurdular

Allahumme salli alaa seyyidinaa muhammedin ve alaa aali seyyidinaa muhammed

• “Dua ile sema arasında bir engel vardırÜzerime salavat getirilince engel açılır, DUA YERİNE ULAŞIR
• “Üzerime bir günde bin kere salavat getiren kimseye cennetteki makamı gösterilmedikçe ölmez
• “Bana en yakın olanlar, üzerime en fazla salavat getirenler olacaktır
• “Her kim, farz namazını kıldıktan sonradan bana on kere salevat okursa, Allah Teala, onun namazını kabul buyurur Onun bu namazını Adem ’e secde eden meleklerden daha üstün meleklerin makamı olan İlliyyine ulaştırırO makamdan bir melek şöyle seslenir:
Bundan Böyle dileğin neyse dile, her dileğin yerine getirilecektir
• Vefatımdan daha sonra sizden kim bana selam gönderirse Cebrail(as) kazanç ve bana şöyle der:
Ya Muhammed! Ümmetimden falan kimsenin sana selamı varBana karşılık ben şöyle selam alırım:
Benden de ona selamlama olsunAyrıca onun için Allah ’tan rahmet ve bolluk diliyorum
• “Kim altından kalkamayacağı zorlama bir işle karşı karşıya gelirse, üzerime fazla çok salavatı şerife getirsinÇünkü Allahü Teala, üzerime getirilen salavatı şerife sebebi ile onun sıkıntılarını, kederlerini giderir, rızkını çoğaltır, Allah ’ın yardımı ile muradına nail olur
• “Kıyamet gününde, katımda insanların en değerlisi, bana en çok salatü selam getirenlerdir
Allah Resulü(sav) buyuruyor:
• “İsmimi duyunca salavat getirmeyen insanların en cimrisidir
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir
• “Üzerime salavat getirmeden dağılan bir topluluk pişman olacaklardır
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, insanların en acizidir
• “Üzerime salavat getirmeden dağılan bir kalabalık pişman olacaklardır
• “Adımı duyunca salavat getirmeyen, yüzü koyun sürünsün
• “Üç birey yüzümü göremeyecektirAna babasına isyan eden, sünnetimi terk eden, üzerime salavat getirmeyen
• “Adımı işitip te salavat getirmeyen, sonu mutsuz kimsesizdir
• “Cuma günü ve geceleri üzerime yüz kere salavat getirenin Allah Teala otuzu dünyaya, yetmişi ahirete ait olmak üzere yüz hacetini kabul eder
• “Sırat üzerinde kalmış hurma yaprağı gibi tirtir titrek bir adam gördüm O anda üzerime getirdiği salavatı şerife gelip bu durumdan onu kurtardı
• “Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz
• “Cuma günü üzerime seksen defa salavat getirenin seksen senelik günahı affolunur
• “Karşılaşan iki mü ’min salavat getirerek musafaha ederlerse, geçmiş ve gelecek günahları bağışlanır
• “Üzerime yüz kere salavat getirene, Allah(cc) bin kere rahmet nazarı ile bakarİştiyakla daha pozitif getiren için kıyamet gününde şefaat ve tanıklık ederim
• “Üzerime salavat getirirseniz, Allah ta sizin üzerinize salavat getirir *