iltasyazilim
FD Üye
Arkadaşlar bu dökümanı çok güvendiğim bi hocamızdan aldımBana fotokopi için getirmişti ve sizlerle de paylaşmayı uygun gördüm
Hadis i Şerifler
Kıyamet günü bana insanların en yakın olanı en çok Salavat getirendir
Her kim Cuma günü bana 100 kere Salat getirirse 80 senelik günahı hemen af olur
Her kim sabah namazından sonra bana 10 Salavat getirirse yüz muradını Allah ( cc ) ihsan ederBunun 70 i geçikmeli olabilir ancak 30 ' u peşindir
Bana Salavat okuyana Sırat ' ta özel bir nur verilecektir
Sırat ' ta Nur ehlinden olanda nar ahlinden olmazYani cehennme yüzü görmezCebrail ( Aleyhisselam ) buyurdu ki , Resulüllah kim sana bir Salavat getirirse 70 bin melek ona rahmetle Salat eder
En çok Salavat getiren Cennet ' te en çok Huriye sahip olur
Bana Salavat getirmeyi unutan Cennet ' in yolunu şaşırmıştır
Salavat ı Şerife Getirmenin 42 Faydası
1Allah ( cc ) ' ın emrine uymak ( Çünkü Allah ( cc ) Salavat ı Şerife Getirmeyi Emrediyor )
2Allah ( cc ) ' ın yaptığını yapmak ( Çünkü Allah ( cc ) ' da Habibine Salavat getiriyor ve Rahmet Okuyor)
3e Uygunluk ( Çünkü de Salavat ı Şerife Getiriyor )
4Allah ( cc ) ' dan 10 rahmet kazanmak
510 Derecesi yükseltilmek
610 Sevap kazanmak
710 günahın silinmesi
8Duasının kabulunun ümit edilmesi
9Resulüllah ( sav ) ' ın sefaatine kavuşma sebebi
10Kulun günahlarının affedilmesi ve ayıplarının örtülmesine vesile
11Kulun sıkıntılarının giderilmesine vesile
12Allah ( cc ) ! a yaklaşma vesilesi
13Sadaka vermek yerine geçer
14Kulun ne muradı varsa Allah ( cc ) ' dan dileği , onun yerine getirilmesi
15Ruhun ve Kalbinin temizlenmesi
16Kulun ölmeden Cennet ' le müjdelenmesi
17Kıyamet gününün siddetlerinden ve deshsetlerinden kurtulma vesilesi
18Resullüllah ( sav ) ' ın selamına cevap vermesi
19Unutulduğunu hatırlamak vesilesi
20Meclislerin güzel kokması sebebi
21Kıyamet günü oturduğu kalktığı meclislerde Salavat ı Şerife okuduğu için o toplantılardan pişmanlığa düşmemesi
22Fakirliğin neyhiSalavat ı Şerife ' ye devam eden fakir olmaz
23Cimrilik vasıfından kurtulma vesilesi
24Resulüllah ( sav ) ' in ismi anıldığında Salavat getirmeyene yapılan beddualardan kurtulma vesilesi
25Sahibine Cennet yolunu göstermesi , terk edenede cehennem yolunu göstermesi
26Allah ( cc ) ve Resulüllah ( sav ) ' ın isimlerinin anılmadığı meclisdeki piş kokusundan , leş kokusundan kurtulması
27Hangi kelama , hangi işe hamd ve Salavat ' ı Şerife ile başlanırsa , onun tamama ermesi
28Kulun Sırat ' tan geçebilmesi
29Allah ( cc ) ve Resulüllah ( sav ) ' a cefa yapmaktan kurtulur , getirmeyen insan sie Resulüllah ( sav ) ' a eziyet etmiş olur
30Allah ( cc ) ' ın Salavat ' ı Şerife getirene güzel övgüler yağdırmasına vesile
31Allah ( cc ) ' ın merhametinin rahmetinin sebebi
32Bereketlerin bollukların sebebi
33Resulüllah ( sav ) ' ın muhabbetinin devamının ve ziyadasinin ve katlanarak artmasının sebebi
34Resulüllah ( sav ) ' ın Salavat ' ı getireni sevmesinin sebebi
35Kulun hidayetinin ve kalbinin , hayatının , ruhani hayatının ve kalbinin dirilmesinin sebebi
36Salavat ' ı Şerife getirenin isminin babasının isminin ve sülalesi ile soyunun Resulüllah ( sav ) ' ın yanında anılması
37Sırat ' ta mahşerde ayağının kaymaması islam yolunda ayağının sabit kalması
38Resulüllah ( sav ) ' ınüzerinde bulunan haklarından çok az bir hakkının ödenmesinin vesilesi
39Allah ( cc ) ' ın zikri , şükrü ve iyiliğini bilmek
40Kulun Rabbinden suali , duası bu arada kendi isteklerinin de Mevla tarafından görülmesine , Resulüllah ( sav ) a yaptığı duayı aracı kılması
41Salavat ' ı Şerife rabıta üzerine okunursa Resulüllah ( sav ) ' ın mübarek suretinin akla yerleşmesi ve mübarek rabıtanın kolaylaşması
42Şeyh bulamayanların ve şeyhi olmayanın sırf Salavat ' ı Şerifeye davam ederek manen yetişmesinin garantisi
Okuyup ta yararlanmanızı Allah ( Azze ve Celle ) ' tan Dilerim
Hadis i Şerifler
Kıyamet günü bana insanların en yakın olanı en çok Salavat getirendir
Her kim Cuma günü bana 100 kere Salat getirirse 80 senelik günahı hemen af olur
Her kim sabah namazından sonra bana 10 Salavat getirirse yüz muradını Allah ( cc ) ihsan ederBunun 70 i geçikmeli olabilir ancak 30 ' u peşindir
Bana Salavat okuyana Sırat ' ta özel bir nur verilecektir
Sırat ' ta Nur ehlinden olanda nar ahlinden olmazYani cehennme yüzü görmezCebrail ( Aleyhisselam ) buyurdu ki , Resulüllah kim sana bir Salavat getirirse 70 bin melek ona rahmetle Salat eder
En çok Salavat getiren Cennet ' te en çok Huriye sahip olur
Bana Salavat getirmeyi unutan Cennet ' in yolunu şaşırmıştır
Salavat ı Şerife Getirmenin 42 Faydası
1Allah ( cc ) ' ın emrine uymak ( Çünkü Allah ( cc ) Salavat ı Şerife Getirmeyi Emrediyor )
2Allah ( cc ) ' ın yaptığını yapmak ( Çünkü Allah ( cc ) ' da Habibine Salavat getiriyor ve Rahmet Okuyor)
3e Uygunluk ( Çünkü de Salavat ı Şerife Getiriyor )
4Allah ( cc ) ' dan 10 rahmet kazanmak
510 Derecesi yükseltilmek
610 Sevap kazanmak
710 günahın silinmesi
8Duasının kabulunun ümit edilmesi
9Resulüllah ( sav ) ' ın sefaatine kavuşma sebebi
10Kulun günahlarının affedilmesi ve ayıplarının örtülmesine vesile
11Kulun sıkıntılarının giderilmesine vesile
12Allah ( cc ) ! a yaklaşma vesilesi
13Sadaka vermek yerine geçer
14Kulun ne muradı varsa Allah ( cc ) ' dan dileği , onun yerine getirilmesi
15Ruhun ve Kalbinin temizlenmesi
16Kulun ölmeden Cennet ' le müjdelenmesi
17Kıyamet gününün siddetlerinden ve deshsetlerinden kurtulma vesilesi
18Resullüllah ( sav ) ' ın selamına cevap vermesi
19Unutulduğunu hatırlamak vesilesi
20Meclislerin güzel kokması sebebi
21Kıyamet günü oturduğu kalktığı meclislerde Salavat ı Şerife okuduğu için o toplantılardan pişmanlığa düşmemesi
22Fakirliğin neyhiSalavat ı Şerife ' ye devam eden fakir olmaz
23Cimrilik vasıfından kurtulma vesilesi
24Resulüllah ( sav ) ' in ismi anıldığında Salavat getirmeyene yapılan beddualardan kurtulma vesilesi
25Sahibine Cennet yolunu göstermesi , terk edenede cehennem yolunu göstermesi
26Allah ( cc ) ve Resulüllah ( sav ) ' ın isimlerinin anılmadığı meclisdeki piş kokusundan , leş kokusundan kurtulması
27Hangi kelama , hangi işe hamd ve Salavat ' ı Şerife ile başlanırsa , onun tamama ermesi
28Kulun Sırat ' tan geçebilmesi
29Allah ( cc ) ve Resulüllah ( sav ) ' a cefa yapmaktan kurtulur , getirmeyen insan sie Resulüllah ( sav ) ' a eziyet etmiş olur
30Allah ( cc ) ' ın Salavat ' ı Şerife getirene güzel övgüler yağdırmasına vesile
31Allah ( cc ) ' ın merhametinin rahmetinin sebebi
32Bereketlerin bollukların sebebi
33Resulüllah ( sav ) ' ın muhabbetinin devamının ve ziyadasinin ve katlanarak artmasının sebebi
34Resulüllah ( sav ) ' ın Salavat ' ı getireni sevmesinin sebebi
35Kulun hidayetinin ve kalbinin , hayatının , ruhani hayatının ve kalbinin dirilmesinin sebebi
36Salavat ' ı Şerife getirenin isminin babasının isminin ve sülalesi ile soyunun Resulüllah ( sav ) ' ın yanında anılması
37Sırat ' ta mahşerde ayağının kaymaması islam yolunda ayağının sabit kalması
38Resulüllah ( sav ) ' ınüzerinde bulunan haklarından çok az bir hakkının ödenmesinin vesilesi
39Allah ( cc ) ' ın zikri , şükrü ve iyiliğini bilmek
40Kulun Rabbinden suali , duası bu arada kendi isteklerinin de Mevla tarafından görülmesine , Resulüllah ( sav ) a yaptığı duayı aracı kılması
41Salavat ' ı Şerife rabıta üzerine okunursa Resulüllah ( sav ) ' ın mübarek suretinin akla yerleşmesi ve mübarek rabıtanın kolaylaşması
42Şeyh bulamayanların ve şeyhi olmayanın sırf Salavat ' ı Şerifeye davam ederek manen yetişmesinin garantisi
Okuyup ta yararlanmanızı Allah ( Azze ve Celle ) ' tan Dilerim