iltasyazilim
FD Üye
Salça kavurması Tarifi İçin Malzemeler
*5 kilo domates salçası
*2 kilo biber salçası
*Tuz, karabiber
*Pulbiber
*1 litre sıvı yağ ( veya zeytin yağı)
*( tabi ki daha az salçayı da kavurabilirsiniz ben bu miktarı yaptım)
Salça kavurması Tarifi Yapılışı Salça çabuk bozulur küflenir falan,*bunu önlemek için üzerine sıvı yağ dökeriz ama çoğu kez işe yaramaz yine bozulur
Kavurmak en iyisi beş kiloluk salça alıp kavurursak hem yemek yaparken çok pratik oluyor tekrar kavurmamıza gerek kalmıyor, hemde uzun süre bozulmadan saklayabiliriz*Öncelikle uygun büyük bir tavaya yağın yarısını dökelim ve salçaları da yarı yarı ekleyelim üzerine tuz ve baharatları ekleyip orta ateşte kavuralım ( burada dikkat gerekiyor çabuk yanabilir karıştırmamız gerekiyor o yüzden) on on beş dk kavurup saklayacağımız kavanozlara doldurup sıcakken ağzını sıkıca kapatalım Ve diğer yarısı içinde aynı işlemi uygulayalım kolay gelsin
*5 kilo domates salçası
*2 kilo biber salçası
*Tuz, karabiber
*Pulbiber
*1 litre sıvı yağ ( veya zeytin yağı)
*( tabi ki daha az salçayı da kavurabilirsiniz ben bu miktarı yaptım)
Salça kavurması Tarifi Yapılışı Salça çabuk bozulur küflenir falan,*bunu önlemek için üzerine sıvı yağ dökeriz ama çoğu kez işe yaramaz yine bozulur
Kavurmak en iyisi beş kiloluk salça alıp kavurursak hem yemek yaparken çok pratik oluyor tekrar kavurmamıza gerek kalmıyor, hemde uzun süre bozulmadan saklayabiliriz*Öncelikle uygun büyük bir tavaya yağın yarısını dökelim ve salçaları da yarı yarı ekleyelim üzerine tuz ve baharatları ekleyip orta ateşte kavuralım ( burada dikkat gerekiyor çabuk yanabilir karıştırmamız gerekiyor o yüzden) on on beş dk kavurup saklayacağımız kavanozlara doldurup sıcakken ağzını sıkıca kapatalım Ve diğer yarısı içinde aynı işlemi uygulayalım kolay gelsin