iltasyazilim
FD Üye
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak bulgur
*1 adet kırmızı biber
*23 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 adet soğan
*1 kaşık salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı sebze baharatı
*1 adet kesme şeker
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle teflon tencere kullanmanızı tavsiye ederim Sıvı yağda soğanları kavurun Biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin Sönüşmeye başlayınca salçayı zevkinize göre az veya daha çok ekleyebilirsiniz Eşim domates sevmediği için domatesleri rondodan geçiriyorum suyu çıkıyor ama siz küçük küçük doğrayıp yada rendeleyip koyabilirsiniz Domateslerimizi de ekleyip tuzu naneyi kırmızı toz biberi kesme şekeri ve baharatı ekleyip karıştırıp bulguları ekliyoruz üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküyoruz bir kez karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesi için bekliyoruz
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp tencerenin kapağını açıp kavurur gibi bir kez karıştırıp üzerine kağıt havlu koyup 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz Afiyet olsun
*1 bardak bulgur
*1 adet kırmızı biber
*23 adet yeşil biber
*2 adet domates
*1 adet soğan
*1 kaşık salça
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 çay kaşığı nane
*1 çay kaşığı kırmızı toz biber
*1 çay kaşığı sebze baharatı
*1 adet kesme şeker
*Sıcak su
*Sıvı yağ
Salçalı Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı Öncelikle teflon tencere kullanmanızı tavsiye ederim Sıvı yağda soğanları kavurun Biberleri de ekleyip kavurmaya devam edin Sönüşmeye başlayınca salçayı zevkinize göre az veya daha çok ekleyebilirsiniz Eşim domates sevmediği için domatesleri rondodan geçiriyorum suyu çıkıyor ama siz küçük küçük doğrayıp yada rendeleyip koyabilirsiniz Domateslerimizi de ekleyip tuzu naneyi kırmızı toz biberi kesme şekeri ve baharatı ekleyip karıştırıp bulguları ekliyoruz üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak suyu döküyoruz bir kez karıştırıp kapağını kapatıp kısık ateşte pişmesi için bekliyoruz
Suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp tencerenin kapağını açıp kavurur gibi bir kez karıştırıp üzerine kağıt havlu koyup 15 dk dinlenmeye bırakıyoruz Afiyet olsun