iltasyazilim
FD Üye
Salçalı Soğanlı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için;
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
İçi için;
*4 adet büyük boy soğan
*6 adet sarımsak
*3 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kekik
*2,5 çay kaşığı tuz
Salçalı Soğanlı Ekmek Tarifi Yapılışı Derin bir kaba unumuzu koyup üzerine tuzunu koyup unu karıştırın Sütü ocağa koyup şekeri katıp karıştırın, biraz ısınınca unun orta kısmına boşaltıp mayayı katıp sıvı yağı koyup kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun Not: Hamurunuzun yumuşak ve güzel olmasını istiyorsanız yoğurunca üst üste katlayıp yoğurmayın yoğurduğunuz tarafı alta gelecek şekilde yoğurup değiştin 20 dk hamurumuzu dinlendirmeye bırakalım
İçi için soğanları yemeklik doğrayıp tavaya sıvı yağımızı koyup kavuralım Sarımsakları ezip soğanlara ekleyelim Pembeleşen soğanlara biber ve domates salçasını koyalım, kavuralım Tuzunu ekleyelim, güzelce pişen soğanlı salçalı iç harcımızın altını kapatıp kekik ekleyelim Buz gibi soğuyuncaya dek balkona koyalım Daha sonra dinlenen hamurumuza iyice yedirelim Çok cıvık bir hamur elde edilir ama korkmayın sonuç güzel
Enfes bir ekmek olacak Yağladığımız tepsiye koyup 200 derece ısıda olan fırında 30 dk pişirelim Fırından fırına fark var bu yüzden kontrollü pişirin O pişerken siz çay koyun çayla güzel gider Afiyet olsun
*6 su bardağı un
*2 su bardağı ılık süt
*1 su bardağı sıvı yağ
*2 çay kaşığı tuz
*2 çorba kaşığı toz şeker
*1 paket kuru maya
İçi için;
*4 adet büyük boy soğan
*6 adet sarımsak
*3 çorba kaşığı domates salçası
*1 çorba kaşığı biber salçası
*yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 çorba kaşığı kekik
*2,5 çay kaşığı tuz
Salçalı Soğanlı Ekmek Tarifi Yapılışı Derin bir kaba unumuzu koyup üzerine tuzunu koyup unu karıştırın Sütü ocağa koyup şekeri katıp karıştırın, biraz ısınınca unun orta kısmına boşaltıp mayayı katıp sıvı yağı koyup kulak memesi kıvamına gelinceye dek yoğurun Not: Hamurunuzun yumuşak ve güzel olmasını istiyorsanız yoğurunca üst üste katlayıp yoğurmayın yoğurduğunuz tarafı alta gelecek şekilde yoğurup değiştin 20 dk hamurumuzu dinlendirmeye bırakalım
İçi için soğanları yemeklik doğrayıp tavaya sıvı yağımızı koyup kavuralım Sarımsakları ezip soğanlara ekleyelim Pembeleşen soğanlara biber ve domates salçasını koyalım, kavuralım Tuzunu ekleyelim, güzelce pişen soğanlı salçalı iç harcımızın altını kapatıp kekik ekleyelim Buz gibi soğuyuncaya dek balkona koyalım Daha sonra dinlenen hamurumuza iyice yedirelim Çok cıvık bir hamur elde edilir ama korkmayın sonuç güzel
Enfes bir ekmek olacak Yağladığımız tepsiye koyup 200 derece ısıda olan fırında 30 dk pişirelim Fırından fırına fark var bu yüzden kontrollü pişirin O pişerken siz çay koyun çayla güzel gider Afiyet olsun