iltasyazilim
FD Üye
Salçalı Yıldız Çörek (Origami Çörek) Tarifi İçin Malzemeler
*1 bardak ılık süt
*2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
*Yarım paket yaş maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
İçi İçin;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*45 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı dolusu kimyon
*1 çay bardağından fazla iri kıyılmış ceviz içi
Salçalı Yıldız Çörek (Origami Çörek) Tarifi Yapılışı Bir su bardağı süte, bir tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın İçine yarım paket yaş maya koyup karıştırın Bardağın tepesinde maya yükselmeye başlayacaktır
Unu, yumurtaları (bir yumurta sarısı hariç), yağ, şeker, tuz koyun Üstüne kabarmış mayayı dökün Kabaran maya fazla geldiyse biraz daha un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin
Üzerine ıslak bir bez koyup, sıcak bir yere bırakın Yaklaşık olarak 45 dakikada hamur 2, 5 katına çıkacaktır
Kabaran hamuru, ikiye bölüp, her böldüğünüzü beş bezeye ayrıştırın
Bir kasede salça, kimyon, doğranmış sarımsak ve yağı karın Açılmış bezelerin arasına bu karışımı sürün Üçüncü bezenin üzerine ceviz parçalarını da koyun Dördüncü kata da salçalı sos koyup en üste son parça hamuru koyun Hamuru tam ortasını kadar kesmeden önce dörde, sonra sekize, sonra da onaltıya bölün
Fırın tepsisine iki parçanın sığabileceğini düşünmüştüm Ancak açılınca daha büyük olduklarını fark ettim Tart borcamına bir tanesi tam oluyor Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin Afiyet olsun
*
*1 bardak ılık süt
*2 yemek kaşığı dolusu zeytinyağı
*1 çay bardağı zeytinyağı
*2 yumurta (birinin sarısını ayırın)
*Yarım paket yaş maya
*2 yemek kaşığı toz şeker
*1 tatlı kaşığı tuz
*5 su bardağı un
İçi İçin;
*2 yemek kaşığı domates salçası
*45 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
*2 diş sarımsak
*1 çay kaşığı dolusu kimyon
*1 çay bardağından fazla iri kıyılmış ceviz içi
Salçalı Yıldız Çörek (Origami Çörek) Tarifi Yapılışı Bir su bardağı süte, bir tatlı kaşığı şeker ekleyip karıştırın İçine yarım paket yaş maya koyup karıştırın Bardağın tepesinde maya yükselmeye başlayacaktır
Unu, yumurtaları (bir yumurta sarısı hariç), yağ, şeker, tuz koyun Üstüne kabarmış mayayı dökün Kabaran maya fazla geldiyse biraz daha un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edin
Üzerine ıslak bir bez koyup, sıcak bir yere bırakın Yaklaşık olarak 45 dakikada hamur 2, 5 katına çıkacaktır
Kabaran hamuru, ikiye bölüp, her böldüğünüzü beş bezeye ayrıştırın
Bir kasede salça, kimyon, doğranmış sarımsak ve yağı karın Açılmış bezelerin arasına bu karışımı sürün Üçüncü bezenin üzerine ceviz parçalarını da koyun Dördüncü kata da salçalı sos koyup en üste son parça hamuru koyun Hamuru tam ortasını kadar kesmeden önce dörde, sonra sekize, sonra da onaltıya bölün
Fırın tepsisine iki parçanın sığabileceğini düşünmüştüm Ancak açılınca daha büyük olduklarını fark ettim Tart borcamına bir tanesi tam oluyor Üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirin Afiyet olsun
*