iltasyazilim
FD Üye
Salçasız Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
*5 bardak yarma
*Yarım kg kiraz yaprağı
*Tuz
*Su
Sosu için
*1kg yoğurt
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı su
*1 yumurta
*1yemek kaşığı erik ekşisi
Üzeri için
*78 büyük kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Salçasız Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi Yapılışı Ben daha öncede vermiştim Bu tarifi ama o salçalı sosluydu
Öncelikle yaprakları iyice yıkıyoruz Eğer yapraklar sertse sıcak suya koyuyoruz 34 dakika bekletip çıkarıyoruz Yani ne zaman yumuşarsa o zaman çıkarıyoruz
Yarmayı 2 bardak suyla ıslatıyoruz Tuzunu atıyoruz 3 dk sonra yoğuruyoruzHamurumuz cıvık olmasın kuruda olmasın Yoğurduğumuz hamuru ince, ince sarıyoruz Yaprağın üst tarafına fındıktan biraz büyük hamur koyuyoruz O şekil sarıyoruz Orta boy bir tencereye sarıyoruz sarma işlemi bittikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tuz atıyoruzÜzerine tabak kapatıyoruz Üstünü aşacak şekilde kaynar su koyuyoruz haşlamaya bırakıyoruz, kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz yavaş, yavaş pişiriyoruz
Yoğurdu, unu, yumurtayı, suyu iyice çırpıyoruz biraz koyu bir ayran kıvamına gelecek ona göre suyunu ayarlayalım Kaynatalım ve bir kaşık ta erik ekşisi koyuyoruz eğer erik ekşisi yoksa limon veya limon tuzuda olur, nar ekşisi olabilir Yoğurdunuz ekşiyse de hiç bir şeye gerek yok
Pişen sarmaları süzüyoruz Sudan geçiriyoruz Ayrana katıyoruz Bir kaç taşım beraber kaynatıyoruz
Soğanını iyice kavuruyoruz 2 kaşık kadar sarmaların içine ilave ediyoruz Sarmaları*tabaklara koyuyoruz Soğanları da üzerine gezdiriyoruz servis yapıyoruz çiğ biberle, yeşil soğanla harika gidiyor hepinizin tatmasını o kadar istiyorum ki böyle bir lezzet tat yok ama tam kıvamında yapacaksın soğanı yağı ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor herkese afiyet olsun
*5 bardak yarma
*Yarım kg kiraz yaprağı
*Tuz
*Su
Sosu için
*1kg yoğurt
*3 yemek kaşığı un
*3 su bardağı su
*1 yumurta
*1yemek kaşığı erik ekşisi
Üzeri için
*78 büyük kuru soğan
*250 gr tereyağı
*1 çay bardağı sıvı yağ
Salçasız Kiraz Yaprağı Köftesi Tarifi Yapılışı Ben daha öncede vermiştim Bu tarifi ama o salçalı sosluydu
Öncelikle yaprakları iyice yıkıyoruz Eğer yapraklar sertse sıcak suya koyuyoruz 34 dakika bekletip çıkarıyoruz Yani ne zaman yumuşarsa o zaman çıkarıyoruz
Yarmayı 2 bardak suyla ıslatıyoruz Tuzunu atıyoruz 3 dk sonra yoğuruyoruzHamurumuz cıvık olmasın kuruda olmasın Yoğurduğumuz hamuru ince, ince sarıyoruz Yaprağın üst tarafına fındıktan biraz büyük hamur koyuyoruz O şekil sarıyoruz Orta boy bir tencereye sarıyoruz sarma işlemi bittikten sonra üzerine 1 yemek kaşığı tuz atıyoruzÜzerine tabak kapatıyoruz Üstünü aşacak şekilde kaynar su koyuyoruz haşlamaya bırakıyoruz, kaynamaya başlayınca ocağı kısıyoruz yavaş, yavaş pişiriyoruz
Yoğurdu, unu, yumurtayı, suyu iyice çırpıyoruz biraz koyu bir ayran kıvamına gelecek ona göre suyunu ayarlayalım Kaynatalım ve bir kaşık ta erik ekşisi koyuyoruz eğer erik ekşisi yoksa limon veya limon tuzuda olur, nar ekşisi olabilir Yoğurdunuz ekşiyse de hiç bir şeye gerek yok
Pişen sarmaları süzüyoruz Sudan geçiriyoruz Ayrana katıyoruz Bir kaç taşım beraber kaynatıyoruz
Soğanını iyice kavuruyoruz 2 kaşık kadar sarmaların içine ilave ediyoruz Sarmaları*tabaklara koyuyoruz Soğanları da üzerine gezdiriyoruz servis yapıyoruz çiğ biberle, yeşil soğanla harika gidiyor hepinizin tatmasını o kadar istiyorum ki böyle bir lezzet tat yok ama tam kıvamında yapacaksın soğanı yağı ne kadar bol olursa o kadar güzel oluyor herkese afiyet olsun