ORKİDENİN EN ŞIK HALİ : SALEP
Salep kışın en çok sevilen içeceklerinden biridir. Üzerine tarçın serpiştirilerek ceviz yahut fındıkla süslenerek içilen salep lezzeti yanında birçok yararı da bulunuyor.
NERELERDE BULABİLİRİZ?
Salep, orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline getirilir. Aktarlarda toz salep yahut gerçek salep olarak bulunabildiği üzere, marketlerde de hazır poşetlerde yahut ısıtılarak içilebilecek halde hazır kutularda bulabilirsiniz.
GRİBİ ATLATMAYA YARDIMCI
Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına uygun gelir. Grip, soğuk algınlığı üzere illetlerin, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.
KABIZLIK SIKINTINIZ VARSA SALEP İÇİN
Salep birebir vakitte doyurucu bir içecektir. Bu özelliği, içeriğindeki suyla şişen husus olan musilajdan kaynaklanır. Tıpkı hengamda, barsak çalışmasını düzenler. Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır. Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı tesirlerini taşır. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir.
MESKENDE YAPILANI EN SAĞLIKLISI
Hazır olarak tüketildiğinde güç içeriği yüksek bir içecektir. Toz salep halinde alınıp hanede yapılması ve üzerine tarçın eklenerek kullanılması en sağlıklısıdır. Konutta pişirilirken topaklanmaması için düzgünce karıştırılması gerekir. Salep, dondurma prodüksiyonunda da kullanılır.
TARÇINLI İÇİLİRSE DAHA TOK MEBLAĞ
Kendimizi halsiz hissettiğimiz, şişkinlik yaşadığımız devirlerde 1 fincan salep içmek bizi rahatlatacaktır. Soğuk kış günlerinde gribe yakalandıysak ve öksürük varsa sıcak bir salep tercih edilmesi gereken bir içecektir. Bol tarçınlı içilirse tok tutacaktır.
Salep kışın en çok sevilen içeceklerinden biridir. Üzerine tarçın serpiştirilerek ceviz yahut fındıkla süslenerek içilen salep lezzeti yanında birçok yararı da bulunuyor.
NERELERDE BULABİLİRİZ?
Salep, orkide bitkilerinin yumrularından elde edilir. Bu yumrular mevsimi geldiğinde toplanır ve toz haline getirilir. Aktarlarda toz salep yahut gerçek salep olarak bulunabildiği üzere, marketlerde de hazır poşetlerde yahut ısıtılarak içilebilecek halde hazır kutularda bulabilirsiniz.
GRİBİ ATLATMAYA YARDIMCI
Kışın sütle hazırlanarak içilen salep, öksürüğe ve bronşit rahatsızlıklarına uygun gelir. Grip, soğuk algınlığı üzere illetlerin, daha rahat atlatılmasına yardımcı olur.
KABIZLIK SIKINTINIZ VARSA SALEP İÇİN
Salep birebir vakitte doyurucu bir içecektir. Bu özelliği, içeriğindeki suyla şişen husus olan musilajdan kaynaklanır. Tıpkı hengamda, barsak çalışmasını düzenler. Kabızlığı önler ve sindirimi kolaylaştırır. Üzerine serpiştirilen tarçın, kan şekerini düzenler, acıkmayı geciktirir. Sütle pişirilerek yapılan salep, sütün içerdiği kalsiyum ve proteinin yararlı tesirlerini taşır. Bu yüzden ara öğün olarak tercih edilebilir.
MESKENDE YAPILANI EN SAĞLIKLISI
Hazır olarak tüketildiğinde güç içeriği yüksek bir içecektir. Toz salep halinde alınıp hanede yapılması ve üzerine tarçın eklenerek kullanılması en sağlıklısıdır. Konutta pişirilirken topaklanmaması için düzgünce karıştırılması gerekir. Salep, dondurma prodüksiyonunda da kullanılır.
TARÇINLI İÇİLİRSE DAHA TOK MEBLAĞ
Kendimizi halsiz hissettiğimiz, şişkinlik yaşadığımız devirlerde 1 fincan salep içmek bizi rahatlatacaktır. Soğuk kış günlerinde gribe yakalandıysak ve öksürük varsa sıcak bir salep tercih edilmesi gereken bir içecektir. Bol tarçınlı içilirse tok tutacaktır.