Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şalgam Suyu (ev yapımı)

Şalgam Suyu (ev yapımı)

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi İçin Malzemeler

*1 adet büyük boy şalgam(irice bir yeşil elma boyutunda)
*1 adet büyük boy pancar(Rengi ve işin püf noktası)
*1 kg siyah havuç
*1,5 tatlı kaşığı limon tuzu
*2 servis kaşığı salamuralık tuz
*Yarım ekmek
*30×30 cm boyutunda temiz tülbent bez
*1 adet 10lt lik pet kavanoz

Şalgam Suyu (ev yapımı) Tarifi Yapılışı Mersin de yaşayıp da şalgam suyunu evde imal ederiz kış mevsimi Malum şişelenmiş birçok marka uzun süre dayanıklı kalması için katkılı oluyorİşte sizler için katkısız,ölçülü ve gönül rahatlıyla hazırlayabileceğiniz Ev Şalgam Suyu Yapımı )
Şalgam,pancar ve havuçların dış kabuğu tıraşlanır,şalgam ve pancarlar dilimlenir,havuçlar boyuna 4 e bölünür…Tülbent bezin içine yarım ekmek bohçalanarak düğüm atılır uçlarından…Tüm malzeme tuz hariç bidona doldurulurTuz bir miktar suyla iyice eritilir,bidona aktarılır…bidon ağzına kadar suyla doldurulurAğzı sıkıca kapatılır
Önerim malzemeleri soyarken ve doğrarken elen kullanmanız,zira özellikle havuç simsiyah yapıyorYada daha sonra eliniz ancak çamaşır suyu temizliyor:(
15 gün bidon kapağı ASLA açılmayacak Serin bir balkon köşesinde muhafaza ediniz
15 gün sonunda kesinlikle maya görevi gören tülbentin petin içinden çıkarmanız gerekiyor… Şişelere doldurarak şalgam suyunu soğutarak içme zamanı Ayrıca buzdolabınızda uzun süre saklayabilirsiniz…İçindeki sebzelerin tadına doyum olmaz )
AFİYET OLSUN
 
858,496Konular
982,192Mesajlar
30,122Kullanıcılar
sarossSon üye
Üst Alt