iltasyazilim
FD Üye
Şalgam Suyu Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg kadar kırmızı (mor) havuç
*1 adet orta boy kırmızı pancar (isteğe bağlı)
*1 adet orta boy şalgam turbu
*34 y Kaşığı iri (salamuralık) tuz tercihen kaya tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı silme limon tuzu
*34 diş irice sarımsak (isteğe bağlı)
*1 su bardağı kadar bulgur
*Bidon 5 veya 8 lt lik (mümkünse cam)
Şalgam Suyu Tarifi Yapılışı Arkadaşlar birçok tarif bakıp birçok video izledikten sonra ikinci kez yaptığım şalgam suyu da herkes tarafından tam not alan tarifimi sizlerle paylaşıyorum çok basit
Sebzeleri güzelce yıkıyoruz (sirkeli suda beklettim ) havuçları uzunlamasına dörde beşe bölüyoruz (ben kabuklarını soymuyorum) turbu ve pancarı kabukları soyup dilimliyoruz (kırmızı pancar harika bir renk veriyor bana göre tadına da katkı veriyor )
Bidonumuza (içme suyu olursa daha iyi olur klorsuz) dolduruyoruz
Tuzunu önce 23 kaşık atın damak tadınıza göre arttırın azaltın, sarımsakları şekeri limon tuzunu atın
En son bulguru ekleyin (kimileri tülbente sarıyor, nohut koyanlar, ekmek koyanlar, maya koyanlar hiç gerek yok normal bulgur yeterli o mayalıyor) En az 10 gün güneş görmeyen bir yerde bekletin arada tadına bakın havuç kokusu gitmişse olmuştur (ev soğuksa 15 20 günü bulabilir)
Olunca malzemeleri süzün sadece havuçları isteğe göre servis etmek için geri bidona koyabilirsiniz buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz Afiyet olsun
*
*1 kg kadar kırmızı (mor) havuç
*1 adet orta boy kırmızı pancar (isteğe bağlı)
*1 adet orta boy şalgam turbu
*34 y Kaşığı iri (salamuralık) tuz tercihen kaya tuzu
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 yemek kaşığı silme limon tuzu
*34 diş irice sarımsak (isteğe bağlı)
*1 su bardağı kadar bulgur
*Bidon 5 veya 8 lt lik (mümkünse cam)
Şalgam Suyu Tarifi Yapılışı Arkadaşlar birçok tarif bakıp birçok video izledikten sonra ikinci kez yaptığım şalgam suyu da herkes tarafından tam not alan tarifimi sizlerle paylaşıyorum çok basit
Sebzeleri güzelce yıkıyoruz (sirkeli suda beklettim ) havuçları uzunlamasına dörde beşe bölüyoruz (ben kabuklarını soymuyorum) turbu ve pancarı kabukları soyup dilimliyoruz (kırmızı pancar harika bir renk veriyor bana göre tadına da katkı veriyor )
Bidonumuza (içme suyu olursa daha iyi olur klorsuz) dolduruyoruz
Tuzunu önce 23 kaşık atın damak tadınıza göre arttırın azaltın, sarımsakları şekeri limon tuzunu atın
En son bulguru ekleyin (kimileri tülbente sarıyor, nohut koyanlar, ekmek koyanlar, maya koyanlar hiç gerek yok normal bulgur yeterli o mayalıyor) En az 10 gün güneş görmeyen bir yerde bekletin arada tadına bakın havuç kokusu gitmişse olmuştur (ev soğuksa 15 20 günü bulabilir)
Olunca malzemeleri süzün sadece havuçları isteğe göre servis etmek için geri bidona koyabilirsiniz buzdolabında saklayarak tüketebilirsiniz Afiyet olsun
*