iltasyazilim
FD Üye
Şalgam Tarifi İçin Malzemeler
*1 kilogram siyah havuç
*1 orta boy kırmızı pancar
*1 adet şalgam turpu
*3 yemek kaşığı bulgur (kepeği ile beraber)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 avuç nohut
*1 yemek kaşığı tuz
*Acı istenirse 910 adet süs biberi
Şalgam Tarifi Yapılışı Havuçların kabukları soyulup boyuna dilimlenir 5 litrelik bir bidona yerleştirilir Pancar ve şalgam turpu da bidona yerleştirilir Acı olması istenirse süs biberleri de ilave edilir Tuzu ilave edilip temiz bir tülbent parçasının içerisine bulgur kepeği ile şeker birlikte eklenip tülbentin ağzı sıkıca bağlanır Bidona yerleştirilir Nohutlar eklenip üzerine su ilave edilir Bidonun ağzı kapatılıp güneş görmeyen bir yerde 1015 gün bekletilir Süre bitiminde tülbent çıkartılır Şalgam buzdolabında muhafaza edilir*Afiyet olsun
*1 kilogram siyah havuç
*1 orta boy kırmızı pancar
*1 adet şalgam turpu
*3 yemek kaşığı bulgur (kepeği ile beraber)
*1 tatlı kaşığı şeker
*1 avuç nohut
*1 yemek kaşığı tuz
*Acı istenirse 910 adet süs biberi
Şalgam Tarifi Yapılışı Havuçların kabukları soyulup boyuna dilimlenir 5 litrelik bir bidona yerleştirilir Pancar ve şalgam turpu da bidona yerleştirilir Acı olması istenirse süs biberleri de ilave edilir Tuzu ilave edilip temiz bir tülbent parçasının içerisine bulgur kepeği ile şeker birlikte eklenip tülbentin ağzı sıkıca bağlanır Bidona yerleştirilir Nohutlar eklenip üzerine su ilave edilir Bidonun ağzı kapatılıp güneş görmeyen bir yerde 1015 gün bekletilir Süre bitiminde tülbent çıkartılır Şalgam buzdolabında muhafaza edilir*Afiyet olsun