iltasyazilim
FD Üye
Şalgamlı Kısır Tarifi İçin Malzemeler
*1, 5 su bardagi ince bulgur
*3 su bardağı şalgam
*Maydanoz
*3 yada 4 tane salatalık turşusu
*Yarım kavanoz haşlanmış mısır (konserve de olabilir)
*Taze soğan
*Sivri biber
*Malzemeler isteğe göre miktarı arttırılıp azaltılabilir
Şalgamlı Kısır Tarifi Yapılışı Şalgamı tencerede kaynatıyoruz Ve altını kısıyoruz Kaynayan şalgamın içine bulguru atıp 1 dakika fokurdattıktan sonra altını kapatıp kapağı örtüyoruz 10 dakika sonra ağzını açıp karıştırıyoruz Bulgurumuz istediğimiz kıvama gelince malzemeleri katmaya başlıyoruz Bulgur diri kalmışsa isteğe bağlı olarak bulgurun diriliğine bağlı olarak sıcak su koyup ağzını kapatıp daha bekletebilirsiniz Sonrasında doğranmış maydanozumuzu ,soğanımızı, turşumuzu ,biberimizi ve mısırımızı koyup karıştırıyoruz Ve en son önce tuzu sonra isteğe bağlı limonumuzu en son yağını dökünce afiyetle yenmeye hazır hale getirip afiyetle yiyoruz Afiyet bal şeker olsun
*1, 5 su bardagi ince bulgur
*3 su bardağı şalgam
*Maydanoz
*3 yada 4 tane salatalık turşusu
*Yarım kavanoz haşlanmış mısır (konserve de olabilir)
*Taze soğan
*Sivri biber
*Malzemeler isteğe göre miktarı arttırılıp azaltılabilir
Şalgamlı Kısır Tarifi Yapılışı Şalgamı tencerede kaynatıyoruz Ve altını kısıyoruz Kaynayan şalgamın içine bulguru atıp 1 dakika fokurdattıktan sonra altını kapatıp kapağı örtüyoruz 10 dakika sonra ağzını açıp karıştırıyoruz Bulgurumuz istediğimiz kıvama gelince malzemeleri katmaya başlıyoruz Bulgur diri kalmışsa isteğe bağlı olarak bulgurun diriliğine bağlı olarak sıcak su koyup ağzını kapatıp daha bekletebilirsiniz Sonrasında doğranmış maydanozumuzu ,soğanımızı, turşumuzu ,biberimizi ve mısırımızı koyup karıştırıyoruz Ve en son önce tuzu sonra isteğe bağlı limonumuzu en son yağını dökünce afiyetle yenmeye hazır hale getirip afiyetle yiyoruz Afiyet bal şeker olsun