Nef Vakfı, içinde olduğumuz bu sıkıntı günlerde salgınla uğraşta en ön safta yer alan sıhhat işçilerimizi korumak, hastanelerimize dayanak olmak ve hastalarımıza yardımcı olmak için harekete geçti.
Türkiye’de birinci hadisenin tespit edildiği hafta çalışmalarına başlayan Nef Vakfı; alanında uzman hocalardan, endüstriyel tasarımcılardan, materyal ve mekatronik mühendislerden oluşan Nef Vakfı Pandemi İstişare Heyeti kurdu ve tüm Türkiye’deki hastanelerimizin gereksinimlerini karşılamak için 21 Mart itibariyle de üretimlere başladı.
Üretim, Nef Vakfı Pandemi Müracaat Heyeti danışmanlığında yapılıyor
Nef Vakfı Pandemi Müşavere Heyeti’ndeki hocalardan ve hastanelerden gelen yönlendirmelerle öncelikli olarak gereksinim duyulan gereçler belirlendi, endüstriyel tasarımcılarla prototipler tasarlandı. Teneffüs filtresi üzere hassas materyaller için mikrobiyoloji laboratuvarlarında testler yapıldı.
Nef Vakfı, hastanelerden gelen kullanım testlerinden sonra muhtaçlık duyulan materyaller için seri üretimlere başladı. Nef Vakfı Pandemi Müracaat Heyet’inde yer alan istekli profesyoneller sayesinde salgının daha en başında gereksinim duyulan materyalleri belirleyen ve birebir hafta içerisinde dizayndan üretime geçmeyi başaran Nef Vakfı, bu süreçteki tecrübesi ile öbür kurum ve teşebbüslerin de üretimlerine takviye oluyor.
260 binden fazla gereç hastanelere teslim edildi
Toplamda 500 bin müdafaa siperliği, 10 bin entübasyon ve numune alma kabini, 2 bin dezenfeksiyon istasyonu ve 100 bin anti bakteriyel tulum üretecek olan Nef Vakfı, 1 hafta içinde ürettiği 340 bin adetten fazla malzemeyi tüm Türkiye’deki sıhhat kuruluşlarına ulaştırmaya başladı. Bugünlerde teneffüs aygıtı orta modülleri ve antibakteriyel hava filtresi üzere hayati kesimlerin da testlerini tamamlamayı hedefleyen Nef Vakfı, 6 farklı materyalin üretim sürecine ve materyalleri hastanelerimize teslim etmeye devam edecek.
“Biz bir olup, birlik olunca her zorluğun üstesinden geliriz”
Nef Vakfı İdare Heyeti Lideri Erden Timur yaptığı açıklamada “Bu sıkıntı periyotta salgınla gayrette en ön safta cansiperane bir biçimde savaşan sıhhat çalışanlarımızı salgından korumak için harekete geçtik. Ürettiğimiz materyalleri sıhhat kuruluşlarına ulaştırmaya başladık, ulaştırmaya da devam edeceğiz. Nef Vakfı Pandemi İstişare Heyeti’miz ile; önümüzdeki periyotta ortaya çıkacak yeni muhtaçlıklar için dizaynlar geliştirip, bu gayrette en ön safta misyon alan sıhhat çalışanımıza gücümüz yettiğince takviye olmaya devam edeceğiz. Zira biz bir olup, birlik olunca her zorluğun üstesinden geliriz. İnanıyoruz ki, bu sıkıntı günlerin de üstesinden birlikte geleceğiz.” dedi.
Nef Vakfı 2012 yılından beri toplumsal projeler yürütüyor
Bir gayrimenkul şirketi olan Nef, her sene dağıtılabilir karının yarıdan fazlasını Nef Vakfı’na bağışlıyor. Nef Vakfı da, insanların kederleriyle dertlenmenin, hayatlarına bedel katabilmenin ehemmiyetini bilerek 2012 yılından beri toplumsal sorumluluk projeleri yürütüyor. Vakıf, salgınla uğraş öncesi Elazığ’daki depremzedeler ve Yunanistan hududundaki mültecileri için yerinde yürüttüğü toplumsal projeler ile dikkat çekmişti.
İsim listesi:
Proje Yürütme Kurulu’ndu kimler var?
Erden Timur - Nef Vakfı İdare Şurası Lideri
Doç. Dr. Erhan Şükür - Sakarya Üniversitesi Ortopedi Bilim Kısmı Öğretim Üyesi
Prof. Dr. İsmail Ciner - Marmara Üni. Pendik Hast. Başhekimi / Türk Ağır Bakım Derneği Lideri
Doç. Dr. Mehmet Hilmi Doğu - İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Hematoloji Kısmı İdari Sorumlu
Doç. Dr. PhD. Mehmet Mesut Sönmez - İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi
Dr. Lider Çerezci - VKV Amerikan Hastanesi Fizikî Tıp ve Rehabilitasyon Departmanı
Prof. Dr. Özgür Yigit - İstanbul Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi
Prof. Dr. Tufan Tükek - İstanbul Tıp Bilimleri Fakultesi Dekanı
Prof. Dr. Yahya Güldiken - İstanbul Üniversitesi Kulak Burun Boğaz Ana Bilim Kolu Öğretim Üyesi
Fazilet Kahraman - Endüstriyel Dizayncı
Caner Durmuşoğlu - Mekatronik Mühendisi
Volkan İleri - Elektrik Elektronik Mühendisi / Nef Vakfı Danışmanı
Doğan Tuncel - Makine Mühendisi / Nef Vakfı Danışmanı
Turabi Yücel - Teşebbüsçü / Nef Vakfı Danışmanı
Murat Döker - Teşebbüsçü / Nef Vakfı Danışmanı
İlker Vardarlı - 3 Boyutlu Takviye Kurucusu
Ramazan Subaşı - 3 Boyutlu Dayanak Kurucusu
Nuh Hakan Oflazer - Nef Vakfı Proje Yöneticisi
Burhan Saral - Nef Vakfı Proje Yöneticisi
Selçuk Burçak Çelik - Nef Vakfı Proje Yöneticisi