Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Salmonella, Şimdi de Oreo Bisküvilerinde Görüldü

Salmonella, Şimdi de Oreo Bisküvilerinde Görüldü
0
112

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
68
F-D Coin
66

Geçtiğimiz aylarda ülkemizde Kinder eserlerinde ortaya çıkan ve ‘Katil Bakteri’ olarak da bilinen Salmonella, pek çok kişiyi korkutmuştu. Mide bulantısı, yüksek ateş ve dışkıda kan üzere belirtileri ile bilinen bakteri, ileriki periyotlarda tifo hastalığına dönüşerek pek çok can kaybına neden olabiliyor.

Bu bakterinin Kinder eserlerinde görülmesinin akabinde tarım ve Orman bakanlığı, iki parti Kinder çikolatalarını toplatma kararı almıştı. Dünyada her yıl binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Salmonella, artık de tanınan bisküvi markası Oreo’da görüldü.

3 üretim tesisi kapatıldı


37764b059ae4d2ff97202ca71af0b077279df8e8.jpeg

Oreo, Mikado ve Pepito eserlerin üreticisi olan ABD’li Mondelez şirketi, kendisi tesislerinde de Salmonella görülen İsviçre merkezli çikolata üreticisi Barry Callebaut firması tarafından Salmonella kuşkusuyla uyarıldı. Yapılan bu önemli ikazın akabinde firma sahip olduğu 3 büyük üretim fabrikasını kapatma kararı aldı.

Şirketin yöneticileri bu kapatmayı ‘rutin bir temizlik’ olarak açıklasa da Fransız kaynaklı Le Figaro gazetesi, bu kapatmanın Salmonella bakterisi nedeniyle yapıldığını ve İsviçreli çikolata üreticisi Barry Callebaut’un Mondelez şirketine çok önemli ikazlarda bulunduğunu açıkladı. Oreo’nun üreticisi şirket ise bu savlar hakkında rastgele bir açıklama yapmayı reddetti.

Peki çikolata ve bisküvilerde neden Salmonella görülüyor?

44811a616f653bc07ae75b2c745051001ce05478.jpeg

Genellikle çiğ balık, kırmızı et, tavuk eti ve işlenmemiş baharatlarda görülen Salmonella bakterisi neden çikolata eserleri ve bisküvilerde görülmeye başlandı? Uzmanlara nazaran bunun tek nedeni daha fazla kâr hırsı.

Gıda uzmanları, çikolata, bisküvi ve peynir üzere eserleri üreten firmaların ‘daha ekonomik’ olduğu için düşük kaliteli ve ucuz materyallere ve hammaddelere yöneldiğini sav ediyor. Bu hammaddeler gereğince steril olmayan ortamlarda üretildikleri için içlerinde Salmonella bakterisi bulunabiliyor ve ekseriyetle gerekli sıhhat testleri eksik yapıldığı için hammadde üreticileri bu eserleri devasa markalara rahatlıkla satabiliyor.

Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada dünyada çikolata ve çikolata eserleri nedeniyle 151 şahsa Salmonella bulaştığını tespit ettiklerini açıklamıştı.


 

Similar threads

Geçtiğimiz aylarda tanınan Kinder çikolataların üreticisi Ferrero’nun Belçika’daki fabrikasında ortaya çıkan salmonella bakterisi büyük bir paniğe yol açmıştı. Çok sayıda Avrupa ülkesinde birebir isimli hastalığın görülmesine neden olan olayın akabinde bugün bir diğer çikolata üreticisinden de...
Cevaplar
0
Görüntüleme
226
Kinder’in kimi eserlerinde salmonella bakterisine rastlanılması, dünya çapında büyük bir panik yaratmışken geçtiğimiz gün telaş verici bir gelişme daha yaşandı. Dünyaca ünlü Oreo bisküvilerinin üreticisi olan Mondelez şirketinin birtakım tesislerinde salmonella bakterisine rastlandı. Oreo...
Cevaplar
0
Görüntüleme
123
İsviçre merkezli kakao ve çikolata üreticisi Barry Callebaut, Mondelez'i eserlerinde salmonella bakterisi ihtimali konusunda uyardı. Le Figaro'nun haberinde, Ferrero'nun Kinder eserleriyle patlak veren salmonella skandalının benzerini yaşamamak için Mondelez'in Oreo bisküvilerinin de üretildiği...
Cevaplar
0
Görüntüleme
69
Hamilelik devrinde bebeğin sıhhati düşünülerek beslenmeye ekstra itina gösterilir. Anne adayları günlük beslenmesinde sebzeler, meyveler, yumurta, balık, süt üzere birçok besine yer vermesi gerektiğini bilir. Pekala yer verilmemesi gereken, sonlu tüketmek gereken besinleri yahut tüketirken...
Cevaplar
0
Görüntüleme
61
858,460Konular
981,081Mesajlar
29,524Kullanıcılar
axxaSon üye
Üst Alt