iltasyazilim
FD Üye
Şam Börek Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kıyma
*4 adet soğan
*Yarım su bardağı arpa şehriye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı su
*2 kaşık tereyağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*2 bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
Şam Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sambörek hemen hemen herkes bilmez belki gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum geçelim yapılışına
soğanları yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz ocağın altını açıyoruz Pembeleşinceye kadar kızartıyoruz
Bir kaba alıyoruz bekletiyoruz Sonra kıymayı tencereye alıyoruz 10 dakika pişiriyoruz Pişip bekleyen soğanlara ekliyoruz En son arpa şehriyeleri tencereye alıyoruz ve üstüne yarım su bardağı su koyuyoruz Biraz yumuşatıyoruz
Suyunu çekmesini bekliyoruz ve kıymayla soğanları ilave ediyoruz baharatları ve tuzunu ekliyoruz
Ocağın altını kapatıyoruz Hamuruna geçelim Hamur mayasız olacak
Unumuzu geniş bir kaba koyuyoruz Tuzunu ve suyunu yavaş yavaş ekliyoruz Yumuşak sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz
Unu az gelirse yine ekleyebilirsiniz
Ardından hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp un ve oklava yardımıyla açıyoruz Yufka inceliğinde bir tarafı boş kalacak şekilde diğer tarafını hazırladığımız harçtan döküyoruz ve boş bıraktığımız tarafı üstüne kapatıp fazlalığını kesiyoruz Kenarların elimizle bastırıyoruz açılmasın diye yanları böyle bitene kadar devam ediyoruz
Ardından yapışmaz bir tavada yağsız arkalı önlü pişiyoruz Pişen şam böreğe sıcak sıcak tereyağ sürüyoruz Yanına ayranla salatayla servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*500 gr kıyma
*4 adet soğan
*Yarım su bardağı arpa şehriye
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*Yarım su bardağı su
*2 kaşık tereyağ
*1 tatlı kaşığı pulbiber
*Karabiber
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı kimyon
Hamuru için;
*4 su bardağı un
*2 bardağı ılık su
*1 tatlı kaşığı tuz
Şam Börek Tarifi Yapılışı Merhaba arkadaşlar sambörek hemen hemen herkes bilmez belki gerçekten denemenizi tavsiye ediyorum geçelim yapılışına
soğanları yemeklik doğrayıp yağ koyduğumuz tencereye alıyoruz ocağın altını açıyoruz Pembeleşinceye kadar kızartıyoruz
Bir kaba alıyoruz bekletiyoruz Sonra kıymayı tencereye alıyoruz 10 dakika pişiriyoruz Pişip bekleyen soğanlara ekliyoruz En son arpa şehriyeleri tencereye alıyoruz ve üstüne yarım su bardağı su koyuyoruz Biraz yumuşatıyoruz
Suyunu çekmesini bekliyoruz ve kıymayla soğanları ilave ediyoruz baharatları ve tuzunu ekliyoruz
Ocağın altını kapatıyoruz Hamuruna geçelim Hamur mayasız olacak
Unumuzu geniş bir kaba koyuyoruz Tuzunu ve suyunu yavaş yavaş ekliyoruz Yumuşak sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz
Unu az gelirse yine ekleyebilirsiniz
Ardından hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparıp un ve oklava yardımıyla açıyoruz Yufka inceliğinde bir tarafı boş kalacak şekilde diğer tarafını hazırladığımız harçtan döküyoruz ve boş bıraktığımız tarafı üstüne kapatıp fazlalığını kesiyoruz Kenarların elimizle bastırıyoruz açılmasın diye yanları böyle bitene kadar devam ediyoruz
Ardından yapışmaz bir tavada yağsız arkalı önlü pişiyoruz Pişen şam böreğe sıcak sıcak tereyağ sürüyoruz Yanına ayranla salatayla servis yapabilirsiniz Afiyet olsun