iltasyazilim
FD Üye
http:img267**************img267718943897783ny1
Malzemeler:
1 12 kap yogurt
1 12 kap seker
1 yumurta, oda sicakliginda
1 tk vanilya esansi
3 kap irmik
2 yk un
1 tk kabartma tozu
Şurup:
4 kap su
4 12 kap seker
12 limonun suyu, ~2 yk
16 adet badem, kabuksuz veya cam fisitigi
3 Lt pyrex veya teflon kek kalibi, yaglanmis
Yapılışı:
Once surubu 15 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin
Yogurt, seker, yumurta ve vanilya esansini, cukur bir kabin icinde kasik ile karisitirin, seker erisin Irmik, un ve kabartma tozunu icine ilave edin, karisitirin Yaglanmis Pyrexe bosaltin Goz karari 16 adete kesilecegini dusunerek, 16 adet kabuksuz badem veya yer fistigini hamurun uzerine belli araliklar ile yerlestirin
Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda uzeri kizarana kadar, takriben 1 saat 15 dakika pisirin 16 adet dikdortgen olacak sekilde kesin Sicak Şam Tatlısınin uzerine soguk serbeti yavas yavas dokun Tum serbeti cekmeyecek, yaklasik bir kap kadar serbet artacaktir (resim)
Şam Tatlısıni servis yapmadan once en az 4 saat bekletin
Malzemeler:
1 12 kap yogurt
1 12 kap seker
1 yumurta, oda sicakliginda
1 tk vanilya esansi
3 kap irmik
2 yk un
1 tk kabartma tozu
Şurup:
4 kap su
4 12 kap seker
12 limonun suyu, ~2 yk
16 adet badem, kabuksuz veya cam fisitigi
3 Lt pyrex veya teflon kek kalibi, yaglanmis
Yapılışı:
Once surubu 15 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin
Yogurt, seker, yumurta ve vanilya esansini, cukur bir kabin icinde kasik ile karisitirin, seker erisin Irmik, un ve kabartma tozunu icine ilave edin, karisitirin Yaglanmis Pyrexe bosaltin Goz karari 16 adete kesilecegini dusunerek, 16 adet kabuksuz badem veya yer fistigini hamurun uzerine belli araliklar ile yerlestirin
Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda uzeri kizarana kadar, takriben 1 saat 15 dakika pisirin 16 adet dikdortgen olacak sekilde kesin Sicak Şam Tatlısınin uzerine soguk serbeti yavas yavas dokun Tum serbeti cekmeyecek, yaklasik bir kap kadar serbet artacaktir (resim)
Şam Tatlısıni servis yapmadan once en az 4 saat bekletin