Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Şam Tatlısı

Şam Tatlısı

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
http:img267**************img267718943897783ny1

Malzemeler:

1 12 kap yogurt
1 12 kap seker
1 yumurta, oda sicakliginda
1 tk vanilya esansi
3 kap irmik
2 yk un
1 tk kabartma tozu

Şurup:

4 kap su
4 12 kap seker
12 limonun suyu, ~2 yk

16 adet badem, kabuksuz veya cam fisitigi

3 Lt pyrex veya teflon kek kalibi, yaglanmis

Yapılışı:

Once surubu 15 dakika kadar kaynatin ve sogumaya birakin

Yogurt, seker, yumurta ve vanilya esansini, cukur bir kabin icinde kasik ile karisitirin, seker erisin Irmik, un ve kabartma tozunu icine ilave edin, karisitirin Yaglanmis Pyrexe bosaltin Goz karari 16 adete kesilecegini dusunerek, 16 adet kabuksuz badem veya yer fistigini hamurun uzerine belli araliklar ile yerlestirin

Onceden isitilmis 350 F (175 C) firinda uzeri kizarana kadar, takriben 1 saat 15 dakika pisirin 16 adet dikdortgen olacak sekilde kesin Sicak Şam Tatlısınin uzerine soguk serbeti yavas yavas dokun Tum serbeti cekmeyecek, yaklasik bir kap kadar serbet artacaktir (resim)

Şam Tatlısıni servis yapmadan once en az 4 saat bekletin
 
858,481Konular
981,442Mesajlar
29,603Kullanıcılar
_yunusok_72Son üye
Üst Alt