iltasyazilim
FD Üye
Şam Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr irmik
*15 su bardağı sulu tarafından yoğurt
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Yarım su bardağına yakın pekmez
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, şeker ve suyu tenceremize alıp 15 dk kaynatalım İndirmeye yakın limon suyunu ekleyelim Ocaktan alalım Şerbet soğuk olacak
Hamurumuz için pekmez hariç tüm malzemeleri karıştıralım
Dikdörtgen borcamımıza fırça ile pekmezden biraz sürelim ve harcımızı elimizle kalıba yerleştirelim Üzerine kalan pekmezi sürüp fıstıkları dizelim
Tatlımızı pişirmeden 152 saat kadar bekletelim sonra üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından aldığımız tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
Afiyet olsun
Tatlımız bir gün sonra servis edilirse daha iyi olur
*500 gr irmik
*15 su bardağı sulu tarafından yoğurt
*Yarım su bardağı un
*1 su bardağı şeker
*1 paket vanilya
*1 tatlı kaşığı karbonat
*Yarım su bardağına yakın pekmez
Şerbeti için;
*4 su bardağı şeker
*35 su bardağı su
*Çeyrek limon suyu
Şam Tatlısı Tarifi Yapılışı Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım, şeker ve suyu tenceremize alıp 15 dk kaynatalım İndirmeye yakın limon suyunu ekleyelim Ocaktan alalım Şerbet soğuk olacak
Hamurumuz için pekmez hariç tüm malzemeleri karıştıralım
Dikdörtgen borcamımıza fırça ile pekmezden biraz sürelim ve harcımızı elimizle kalıba yerleştirelim Üzerine kalan pekmezi sürüp fıstıkları dizelim
Tatlımızı pişirmeden 152 saat kadar bekletelim sonra üzeri kızarana kadar pişirelim
Fırından aldığımız tatlımıza soğuk şerbeti dökelim
Afiyet olsun
Tatlımız bir gün sonra servis edilirse daha iyi olur